Η τεχνολογία στις υπηρεσίες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Η τεχνολογία στις υπηρεσίες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Το παιδί που έχει κάποιες μαθησιακές δυσκολίες τώρα έχει στο πλευρό του όχι μόνο την αμείωτη βοήθεια και συμπαράσταση των γονέων και των παιδαγωγών του αλλά και την τεχνολογική ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα τεχνολογίας που ήδη χρησιμοποιούν οι σπουδαστές στο εξωτερικό με ΔΕΠΥ και βελτιώνουν έτσι τις επιδόσεις τους. Εμείς σας παραθέτουμε μερικά από τα λογισμικά προγράμματα που είναι ενεργά προκειμένου να μάθετε πως μπορούν να βοηθήσουν το δικό σας παιδί. 

Το Livescribe smartpen αποτυπώνει όλα όσα ακούτε και γράφετε δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανατρέξετε στις πληροφορίες σας όσες φορές κι αν χρειαστεί.. Είναι ένα εργαλείο για σπουδαστές με ΔΕΠΥ ή/και μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι δυσκολεύονται να παρακολουθούν το μάθημα και να κρατούν σημειώσεις ταυτόχρονα.

Το λογισμικό Kurzweil Software δίνει στους σπουδαστές με μαθησιακές δυσκολίες. τη δυνατότητα της ταυτόχρονης ακουστικής και οπτικής ανάγνωσης κειμένου, της παρεμβολής σημειώσεων και της επισήμανσης των κυριοτέρων σημείων με χρώματα.

Το Λογισμικό Inspiration Software είναι ένα οπτικό εργαλείο μάθησης. Βοηθά στην οργάνωση και την κατανόηση/απομνημόνευση μεγάλου όγκου πληροφοριών συνδυάζοντας λέξεις κι έννοιες με εικόνες και γραφήματα.

Το λογισμικό Dragon Naturally Speaking μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο διευκολύνοντας έτσι τους σπουδαστές με μαθησιακές δυσκολίες.

Το Evernote είναι ένα σύστημα οργάνωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, που επιτρέπει την κοινή 
χρήση τους με άλλους και την αναζήτησή τους μέσω οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής.

Το Comfort Contego System είναι μια ασύρματη βοηθητική συσκευή ακρόασης που αποτυπώνει τι λέγεται σε μια παράδοση, διάλεξη, κλπ. Επεξεργάζεται τον ήχο, ενισχύοντας τη φωνή του ομιλητή και μειώνοντας του υπόλοιπους θορύβους. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά από άτομα με προβλήματα ακοής, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους φοιτητές με ΔΕΠΥ για να να μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους στον ομιλητή χωρίς να αποσπώνται από τους θορύβους του περιβάλλοντος.

Το λογισμικό Read and Write Gold είναι ένα ακόμη βοήθημα για σπουδαστές με ΔΕΠΥ ή/και μαθησιακές δυσκολίες. Περιλαμβάνει οπτική και ακουστική ανάγνωση, λεξικά φωνητικά ή με εικόνες, δυνατότητα αποθήκευσης των κειμένων σε MP3 ώστε να μπορεί να τα ακούει κανείς όπου κι αν βρίσκεται, και πολλές άλλες χρήσιμες δυνατότητες.
Scroll To Top