Είναι χαρούμενο το παιδί σας στο σχολείο;

Είναι χαρούμενο το παιδί σας στο σχολείο;

Είτε πρόκειται για την πρώτη του χρονιά στον παιδικό σταθμό, είτε για το νηπιαγωγείο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν το παιδί σας είναι χαρούμενο με το σχολείο του και αν περνά καλά εκεί. Επειδή τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν, κυρίως λόγω ηλικίας, να σας πουν με ακρίβεια αν τα ενοχλεί κάτι, θα πρέπει μόνοι σας να προσπαθήσετε να ερμηνεύσετε τα σημάδια.

Ένα παιδί που παρουσιάζει άγχος κάθε πρωί που είναι να φύγετε για το σχολείο ή που προφασίζεται συνεχώς ότι πονά η κοιλίτσα του για να μείνει στο σπίτι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα παιδιού, που δεν είναι χαρούμενο με το σχολείο του. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και όταν αποφεύγει συστηματικά να σας πει πώς πέρασε τη μέρα του ή όταν δεν σας λέει ποιοι είναι οι φίλοι του από το σχολείο ή με ποια παιδάκια παίζει.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τι απασχολεί το μικρό σας είναι φυσικά η καλή και συνεχής επικοινωνία με την δασκάλα. Ενημερώστε την για τις αντιδράσεις του παιδιού σας και ζητήστε της να παρατηρήσει πιο προσεκτικά την συμπεριφορά του. Μπορεί να το ενοχλεί ή να το κοροιδεύει ένα άλλο παιδάκι, μπορεί να νιώθει ότι οι συμμαθητές του δεν το θέλουν στην παρέα τους ή μπορεί πολύ απλά να βαριέται.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό και τα παιδιά, επειτα από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, είναι μια χαρά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό θα είναι να έχετε τις κεραίες σας ανοιχτές, για να προλάβετε τα όποια μικροπροβλήματα, πριν εξελιχθούν σε κάτι σοβαρότερο και έτσι να μπορέσετε να έχετε μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top