Τελικά κάνει κακό η πολλή στοργή στα παιδιά μας;

Τελικά κάνει κακό η πολλή στοργή στα παιδιά μας;

Μπορεί άραγε η πολλή τρυφερότητα και η άμεση ανταπόκριση σε ένα μωρό να του «χαλάσουν» το χαρακτήρα; Με πιο απλά λόγια, κάνει κακό στο μωρό μας να το παίρνουμε συνέχεια αγκαλιά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, που να λένε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία ή γίνονται περισσότερο ικανό, όταν οι γονείς επιλέγουν μία πιο αποστασιοποιημένη συμπεριφορά απέναντί τους.

Αντίθετα, έχει αποδειχθεί ότι η θέρμη και η τρυφερότητα, με τις οποίες φερόμαστε σε ένα μωρό, έχει συνδεθεί με θετικά αποτελέσματα για το συναισθηματικό τους κόσμο σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

Τα μωρά, που παίρνουν πολλή «επαφή» από τους γονείς τους, εμφανίζουν λιγότερα σημάδια ψυχολογικού στρες.

Μωρά με ευαίσθητες και δοτικές μητέρες, που μεταχειρίζονται τα μωρά τους σαν άτομα με συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες, συνήθως ως ενήλικες γίνονται πιο τρυφεροί και εξίσου δοτικοί στις σχέσεις τους.

Επιπλέον,  υπάρχουν έρευνες, που αποδεικνύουν ότι, όταν μιλάμε στα παιδιά μας για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, στην πραγματικότητα, τα μαθαίνουμε να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα, κι έτσι γίνονται πιο ισορροπημένα άτομα από άλλα παιδιά.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top