Μάθετε στα παιδιά σας να μεταφέρουν… υγρά

 Μάθετε στα παιδιά σας να μεταφέρουν… υγρά

Έχετε γουρλώσει ποτέ τα μάτια, όταν βλέπετε το παιδί σας κρατά ένα γεμάτο ποτήρι με νερό; Έχετε δει ξαφνικά το χαλί να γεμίζει με γάλα και το μικρό σας να κοιτά αμήχανα; Υπάρχει τρόπος να το διδάξετε.

Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί –και τους γονείς του φυσικά- να μάθει να χειρίζεται τα υγρά. Να μπορεί να γεμίσει ένα ποτήρι με το γάλα, τον χυμό ή το νερό του, να το μεταφέρει χωρίς… ζημιά.

ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Δεν μπορείτε να περιμένετε από ένα παιδί σε ηλικία δύο και τριών ετών να κρατά με άνεση ένα βαρύ γυάλινο ποτήρι. Καλό θα ήταν ένα μικρότερο, πλαστικό, ίσως και με δύο χερούλια. Επίσης, ειδικά τον πρώτο καιρό, μην γεμίζετε το ποτήρι μέχρι επάνω…

ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΣΤΕΡΕΑ
Πριν ξεκινήσετε τη μετάγγιση ή μεταφορά με τα υγρά, μπορείτε να του κάνετε ένα μαθηματάκι με κάτι στέρεο. Λίγο ρύζι ή φακές είναι ιδανικό. Ζητήστε του να βάλει λίγο από το σακουλάκι σε ένα μπολ αρχικά και ύστερα σε ένα ποτήρι. Πείτε του να το μεταφέρει από την κουζίνα στην τραπεζαρία.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΕΡΙ
Δείξτε στο παιδί σας πώς να κρατάει το ποτήρι. Παρακινείστε το να χρησιμοποιεί το «καλό» του χέρι, ανάλογα με το αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας. Με το άλλο χέρι μπορεί να κρατά το ποτήρι από τον πάτο, ώστε να είναι πιο σταθερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μάθετέ το, έστω και εις βάρος σας, ότι τα υγρά μετακινούνται πολύ εύκολα και η ζημιά γίνεται χωρίς να το καταλάβει κανείς. Αφήστε το να βραχεί και να λερωθεί, γιατί «το πάθημα γίνεται μάθημα». Προτιμείστε, όμως, να το πράξετε καλοκαιρινούς μήνες και σε χώρο, που δεν σας ενοχλεί πολύ.

 

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top