Μάθετέ τα από μικρά να ζουν υγιεινά

 Μάθετέ τα από μικρά να ζουν υγιεινά

Από την ώρα, που τα παιδιά σας αρχίζουν να καταλαβαίνουν, είναι η ώρα να τους μάθετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν τον συνηθίσουν από μικρά, θα τους γίνει συνήθεια στο μέλλον.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Από τα πιο σημαντικά πράγματα στην εποχή μας είναι να μάθουν να τρέφονται υγιεινά. Πώς θα το επιτύχετε;

ΜΑΝΑΒΙΚΟ
Το καλύτερο μέρος για να αρχίσετε την «εκπαίδευσή» τους είναι το μανάβικο της γειτονιάς. Εκεί θα δουν όλες τις υγιεινές τροφές, θα δουν πώς είναι η αληθινή ντομάτα και όχι της φωτογραφίας, αλλά και προϊόντα, που τα αντικρίζουν μαγειρεμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
Όταν σκέφτεστε και προσπαθείτε να αποφασίσετε τι θα μαγειρέψετε την επομένη, αφήστε τα να λάβουν μέρος στην κουβέντα και την απόφαση. Έχει παρατηρηθεί πως με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν ένα φαγητό, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν το έχουν βάλει στο στόμα τους. Ταυτόχρονα, μπορείτε να τους εξηγείτε τη σημασία κάθε τροφής και ποιες είναι οι λεγόμενες… κακές.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΙΑΤΟ
Στις μικρές ηλικίες αυτό, που προσελκύει ιδιαίτερα τα παιδιά είναι το χρώμα. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα πολύχρωμο πιάτο με διαφορετικά λαχανικά.

ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ
Και όμως υπάρχουν.
Ξεκινήστε με ένα γιαούρτι, που μάλλον θα τους αρέσει το απόγευμα, ειδικά τις ζεστές ημέρες. Έχετε πάντοτε φρούτα στο σπίτι, ώστε να είναι η πρώτη πρότασή σας, ενώ εάν επιμένουν στο… γλυκό, προτιμήστε εκείνα, που ενδείκνυνται για τα παιδιά.

ΑΣΚΗΣΗ
Αν και δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις, η άσκηση βοηθά σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Αποφεύγετε την παχυσαρκία, το παιδί κοινωνικοποιείται, περνά παραγωγικά τον χρόνο του και πολλά πολλά άλλα θετικά.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ναι, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Δεν πειράζει, αν γίνετε «κακοί» κάποιες στιγμές. Τα παιδιά, που βλέπουν συνεχώς τηλεόραση… αρρωσταίνουν.

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ
Μην χάνετε ευκαιρία να βγείτε εκτός σπιτιού. Αν δεν μπορείτε να πάτε στην εξοχή, μία βόλτα μέχρι την παιδική χαρά ίσως είναι αρκετή.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς, άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει οι γονείς να είναι το καλό παράδειγμα. Μην περιμένετε το παιδί να τρώει μπρόκολο, όταν εσείς είστε συνέχεια με τις τηγανιτές πατάτες στο στόμα, αλλά ούτε και να του αρέσει η φύση, όταν εσείς λιώνετε στον καναπέ.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top