Μένουμε Σπίτι: Πέντε φράσεις για να εξηγήσετε στα παιδιά τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό

Μένουμε Σπίτι: Πέντε φράσεις για να εξηγήσετε στα παιδιά τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό

Τα περισσότερα παιδιά, ειδικά τα μικρότερης ηλικίας, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε.

Και οι ερωτήσεις, όπως είναι λογικό, «πέφτουν» σύννεφο. Με αποτέλεσμα κάποιοι γονείς να προβληματίζονται πώς να τους μιλήσουν και να τους εξηγήσουν, χωρίς να τα τρομάξουν.

«Όλοι πολεμάμε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτό τον ιό»

Και μόνο που σε αυτή τη μάχη, συμπεριλαμβάνετε και τα παιδιά, τους δίνετε την αίσθηση ότι και αυτά θα πρέπει να «πολεμήσουν». Νιώθουν πως τα υπολογίζετε, πως αναγνωρίζετε ότι είναι υπεύθυνα και με αυτό το αίσθημα της υπευθυνότητας, ως αληθινοί πολεμιστές θα δεχθούν να δώσουν και εκείνα τη «μάχη» τους.

«Είναι μια διαφορετική κατάσταση»

Θα πρέπει να τους εξηγήσετε την ιδιαιτερότητα της κατάστασης. Πως και για εσάς είναι κάτι διαφορετικό και καινούργιο και πως θα το περάσετε αυτό όλοι μαζί.

«Δεν είμαστε οι μόνοι»

Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει πως δεν είναι το μόνο που βιώνει αυτή την κατάσταση. Πως και οι φίλοι του, οι συμμαθητές του, παιδιά σε όλο τον κόσμο βιώνουν την ίδια κατάσταση.

«Είσαι ασφαλής»

Αν οι ενήλικες αισθάνονται πολλές φορές ανασφάλεια, λόγω της όλης κατάστασης, μπορείτε να φανταστείτε πώς νιώθουν τα παιδιά. Οπότε το να τους πείτε: «Είσαι ασφαλής» είναι για εκείνα η μαγική φράση που θα τα χαλαρώσει.

«Υπάρχει και η θετική πλευρά»

Σε όλα όσα βιώνουμε, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Και στα όσα άσχημα ζούμε λόγω του κορονοϊού, υπάρχει και η θετική πλευρά. Και αυτή θα πρέπει να τονίσετε στα παιδιά. Όπως για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες που μένετε όλοι σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε πράγματα που πριν δεν είχατε τον χρόνο που θέλατε. Να παίξετε, να γελάσετε, να χορέψετε, να ζωγραφίσετε, να μαγειρέψετε….

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top