Μην αναθρέφετε την κόρη σας μόνο ως νοικοκυρά

 Μην αναθρέφετε την κόρη σας μόνο ως νοικοκυρά


Ελάχιστα επαγγέλματα πλέον χαρακτηρίζονται "ανδρικά" και αυτό -όταν γίνεται- είναι λόγω της επικινδυνότητάς τους ή της σωματικής δύναμης, που απαιτείται. Πρακτικά, λοιπόν, τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν "ουδέτερο" κόσμο και έτσι πρέπει να μάθουν από πολύ μικρές ηλικίες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επιτυγχάνεται ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία, μέσα από το παιχνίδι.

Μην διστάσετε, λοιπόν, να δώσετε ένα... αγορίστικο παιχνίδι στην κόρη σας. Η μπάλα ποδοσφαίρου ή τα αυτοκινητάκια και τα εργαλεία, μπορεί να νομίζουμε εμείς ότι είναι για τα αγόρια, αλλά τελικά πρέπει να μαθαίνουν και με αυτά τα κορίτσια.

Παρακινείστε τις κόρες σας να αφήσουν για λίγο τους ροζ μαρκαδόρους και τις κούκλες και να ασχοληθούν και με άλλα παιχνίδια, που αργότερα θα κληθούν να παίξουν με τους συμμαθητές τους, γένους αρσενικού.

Μην φθάσετε σε σημείο υπερβολής και να τους απαγορεύσετε να παίζουν με τα καθαρά κοριτσίστικα παιχνίδια, τις κούκλες και τα κουζινικά τους δηλαδή, αλλά αφήστε τα ελεύθερα ακόμα και να επιλέξουν κάτι πιο... αντρικό.

Στο παιχνίδι θα αρχίσουν να συναναστρέφονται αγόρια, θα μπουν στον τρόπο σκέψης τους και έτσι -λένε οι επιστήμονες- θα προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτό, που τους περιμένει κατά την ενηλικίωσή τους. Να θυμάστε ότι είναι σε πλεονεκτική θέση, γιατί από τη φύση τους ωριμάζουν πιο γρήγορα και σε συνδυασμό με τις "εμπειρίες" αυτές,  θα πάνε... μπροστά.

Εάν στο σπίτι υπάρχει και αγόρι, καλό θα είναι να τους έχετε κοινό δωμάτιο παιχνιδιού, ώστε να συναναστρέφονται καθημερινά και το ένα να μαθαίνει από το άλλο, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, να κανονίζετε ραντεβού για παιχνίδι και με αγόρια συνομήλικά της, ώστε να αποκτά τις "εμπειρίες".

Ύστερα από έρευνες οι αναπτυξιολόγοι θεωρούν ότι τα κορίτσια, που μένουν αυστηρά στα "θηλυκά" παιχνίδια, δεν είναι τόσο αποφασιστικά, περιμένουν από τα αγόρια να κάνουν το πρώτο βήμα, ενώ στην ενηλικίωσή τους υστερούν επαγγελματικά, καθώς δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες εύκολα και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση στν εργασιακή τους ζωή. Θεωρούν ότι ο χώρος, που τους αρμόζει, είναι το σπίτι και η φροντίδα του και δυσκολεύονται να κάνουν επιπλέον επαγγελματικά βήματα.

Σε αυτήν τη διαδικασία κερδίζουν και τα αγόρια, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν από μικρά το άλλο φύλο, βλέπουν τις αδυναμίες τους και κάνουν προσπάθειες να ξεπεράσουν τα κορίτσια στους τομείς, που δεν αναπτύσσουν τόσο γρήγορα λόγω φύσης.

Πηγή: mother.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top