Οδηγός για το πώς να φροντίσετε τα ρούχα του παιδιού σας

Οδηγός για το πώς να φροντίσετε τα ρούχα του παιδιού σας

 

Μπορεί το σχολείο να βρίσκεται σε παύση, όμως, το παιδί σου χρειάζεται να είναι ντυμένο σωστά, ακόμα και αν βγει από το σπίτι, για να έναν μικρό περίπατο. Αλήθεια, γνωρίζεις πώς πρέπει να τα καθαρίσεις, να τα σιδερώσεις, να τα φροντίσεις; Δες παρακάτω τον οδηγό φροντίδας των παιδικών ρούχων.

Βήμα πρώτο
Αρχικά να προτιμάς να αγοράζεις βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα, τα οποία προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του από δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς που καθόλου δεν θέλεις.

Βήμα δεύτερο
Πριν τα δοκιμάσεις στο παιδί σου, διάβασε τις ετικέτες και τοποθέτησε τα στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα. Έτσι, θα είσαι βέβαιη ότι θα τα πλύνεις και θα το απαλλάξεις από μερικά μικρόβια, τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με το δέρμα του παιδιού σου.

Τρίτο βήμα
Ποιο απορρυπαντικό έχεις επιλέξει; Σίγουρα κάποιο που να μην είναι ιδιαίτερα ισχυρό καθώς, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο παιδικό δέρμα και μία αίσθηση συνεχόμενης φαγούρας.

Τέταρτο βήμα
Και τώρα τι θα έλεγες να μιλήσουμε ένα λεπτό για την ποσότητα του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσεις; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τοποθετήσεις στον κάδο του πλυντηρίου σου μία σχετικά μεγάλη δόση, είναι πιθανόν τα ρούχα να μην ξεβγαλθούν καλά και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του παιδιού.
 

Πέμπτο βήμα
Πλησιάζεις το πλυντήριο σου, το κοιτάς και ελέγχεις αν έχει ειδικό πρόγραμμα για τα παιδικά ρούχα. Αν το πλυντήριο σου δεν διαθέτει αντίστοιχο πρόγραμμα, επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 40 βαθμούς Κελσίου και ξέπλυνε τα ρούχα 3 – 4 φορές για να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού.

Έκτο βήμα
Τώρα που τα μάζεψες από τα σχοινιά, ήρθε η στιγμή να τα σιδερώσεις. Μην το παραλείψεις, όσο κουραστικό και αν είναι. Η δύναμη του ατμού συμβάλλει στην αποστείρωση των ρούχων από τα μικρόβια. Άρα, είναι σύμμαχος σου, όσο και αν σε κουράζει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας το Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top