Πώς θα μάθετε το παιδί να φυσάει τη μύτη του;

Πώς θα μάθετε το παιδί να φυσάει τη μύτη του;

Μπορεί να μην είναι δύσκολο να μάθετε στο παιδί σας να φυσάει τη μύτη του, όμως το παιδί δε γνωρίζει τη διαδικασία και πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα. Το mother.gr δίνει συμβουλές για να γίνουν όλα όπως πρέπει:

Η πιο απλή μέθοδος εκμάθησης και συνάμα η πιο αποτελεσματική είναι να δείξετε στο παιδί σε πραγματικό χρόνο πώς φυσάει κάποιος το μύτη του. Πάρτε ένα χαρτομάντιλο και ενημερώστε το τι πρόκειται να κάνετε, πριν προχωρήσετε στην πράξη.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα άλλο χαρτομάντιλο και βάλτε το στη μυτούλα του μικρού σας. Ζητήστε του να βγάλει αέρα με δύναμη από τα ρουθούνια του για να μπορεί να αναπνέει καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, πείτε στο παιδί να φυσάει όσο συχνά πρέπει τη μύτη του, όταν δηλαδή νιώθει δυσφορία στην εισπνοή και την εκπνοή. Δεν πρέπει να το παρακάνει ως προς τη συχνότητα για να μην την ερεθίσει.
 

Ενημερώστε το επίσης ότι μετά το φύσημα, πρέπει να πλένει τα χεράκια του για λόγους υγιεινής και μέχρι να γίνει αυτό να μην ξεχαστεί και τα βάλει στα μάτια ή το στόμα και υπάρξει μόλυνση.
 
 
Πηγή: mother.gr
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top