Πώς θα αποφύγετε να «κολλήσετε» την ασθένεια που έχει το μικρό σας!

Πώς θα αποφύγετε να «κολλήσετε» την ασθένεια που έχει το μικρό σας!

 

Το κρύο εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιαίτερα των παιδιών, και συνήθως τέτοια εποχή, έχουμε έξαρση κάποιων ιώσεων.

Πώς γίνεται, όμως, να προστατευτούν οι γονείς από τους ιούς, που κατά κόρον φέρουν τα παιδιά στο σπίτι; Και πώς μπορείτε να προστατέψετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;  

Ο ιός του ροταϊου, που προσβάλει βασικά το στομάχι και είναι αιτία για τις περισσότερες γαστρεντερικές διαταραχές (εμετοί-διάρροιες κλπ) δεν αποτελεί κίνδυνο για τους μεγάλους και το πιθανότερο είναι ότι και να σας προσβάλει τα συμπτώματα θα είναι ήπια.
Φροντίστε, βασικά, να πλένετε τα χέρια του παιδιού σας συχνά, όπως και τα δικά σας και καθαρίζετε σχολαστικά το μπάνιο, για να εμποδίσετε τυχόν μετάδοση σε άλλα μέλη της οικογένειας, όπως και όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το παιδί σας, είτε αυτό είναι μωρό, είτε μεγαλύτερο.

 

Αν το μικρό σας έχει ένα κοινό κρυολόγημα ή γρίπη, εκτός από το πλύσιμο των χεριών, που πρέπει πάντα να έχετε στο πρόγραμμά σας, πρέπει να του μάθετε να μη βήχει ή φτερνίζεται χωρίς να βάζει κάτι μπροστά στο στόμα του.
Εσείς φροντίστε να μην παίρνουν άλλα μέλη της οικογένειας τα σκεύη που χρησιμοποιεί το παιδί, και καλό θα ήταν να αλλάζετε συχνά και τα κλινοσκεπάσματά του.

Επίσης, αν το παιδί ταλαιπωρείται από κάποια δερματική μόλυνση, επιμείνετε στο να μην ακουμπάει τα χέρια του όπου βρει και ιδιαίτερα στις μολυσμένες περιοχές, εάν πρώτα δεν τα πλύνει.

Για να προστατέψετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, φροντίστε να κοιμάστε καλά και να μη κουράζεστε, ενώ καλό θα είναι να καταναλώνετε όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείτε.


Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top