Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο;

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο;


Οι τροφικές αλλεργίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στα παιδιά, γι αυτό και οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν εισάγουν νέες τροφές στη διατροφή των παιδιών τους. Αυγά, γάλα, ξηροί καρποί, ψάρια, σιτάρι, είναι μερικά μόνο από τα πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Υπάρχουν περισσότερα από 160 αλλεργιογόνα τρόφιμα με ορισμένα να είναι πιο αλλεργιογόνα από άλλα. Ακόμα και αυτά όμως, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, μπορούν να δοθούν στα παιδιά από όταν είναι έτοιμα να φάνε στερεά τροφή. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αναμονή έως ότου το μωρό είναι μεγαλύτερης ηλικίας, εμποδίζει την αλλεργία στα τρόφιμα.

Αν λοιπόν εισάγετε μία νέα τροφή στη διατροφή του, προσέξτε αν θα εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: Κνησμό, κόκκινα εξανθήματα, δερματικές κηλίδες. Επίσης, αν έχει διάρροια ή κάνει εμετό μετά, είναι και αυτές ενδείξεις πως ίσως έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Μιλήστε με τον παιδίατρό σας ώστε να σας καθοδηγήσει κατάλληλα ή να σας χορηγήσει κάποια αγωγή αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top