Πώς θα βάλετε την άσκηση στη ζωή του παιδιού

Πώς θα βάλετε την άσκηση στη ζωή του παιδιού

Οι εποχές έχουν αλλάξει, τα παιδιά είναι πιο νωχελικά και η παχυσαρκία...προελαύνει στις μικρές ηλικίες. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας να γίνει πιο κινητικό και ενδεχομένως να στραφεί προς τον αθλητισμό.

  • Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως, από τη μια τα παιδιά έχουν μέσα τους αρκετή ενέργεια, την οποία θα μπορούσαν να διοχετεύσουν στον αθλητισμό και από την άλλη ο σύγχρονος τρόπος ζωής τα ωθεί μπροστά στις οθόνες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να μην κατακλύζουν τις αλάνες, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δεκαετίες.
  • Μπορεί το έργο σας με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι δύσκολο, όμως μην ξεχνάτε ότι αν στραφεί στον αθλητισμό θα πρέπει να το κάνει με τη θέλησή του και όχι κατόπιν πίεσης. Άρα λοιπόν θα πρέπει να του δώσετε ερεθίσματα να δραστηριοποιηθεί και εκεί είναι το δύσκολο, εφ'όσον το παιδί σας είναι νωχελικό.

  • Τώρα που το παιδί δεν είναι πιεσμένο από τις καθημερινές υποχρεώσεις του, προτείνετέ του να πάτε μια μικρή βόλτα με τα πόδια. Αν πάρετε αρνητική απάντηση, αντιπροτείνετε το πάρκο, όπου σίγουρα το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο. 
  • Όταν δέχεται πρόταση από φίλους να πάνε για ποδόσφαιρο και το παιδί δηλώνει ότι βαριέται, θυμίστε του ότι δε θα έχει τόσες πολλές ευκαιρίες να παίξει μαζί τους τους επόμενους μήνες, είτε λόγω σχολείου, είτε λόγω καιρού.
  • Αν υπάρχει ασανσέρ στην πολυκατοικία σας, αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε όταν είσαστε με το παιδί, εκτός κι αν είναι κατάκοπο από την κούραση. Κι αν σας φαίνεται κάτι μικρό κι ασήμαντο, σας λέμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι!
  • Αν δεν έχετε κοντά στο σπίτι κάποιο μέρος που μπορεί να κάνει ποδήλατο το παιδί σας, μην παραλείπετε να το παίρνετε μαζί όταν φεύγετε για Σαββατοκύριακο. Είναι από τις δραστηριότητες που σχεδόν όλα τα παιδάκια απολαμβάνουν και ζητούν από μόνα τους.
  • Υπάρχουν παιδιά που θεωρούν βαρετό το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, οπότε θα χρειαστεί να τους προτείνετε χόμπι της αρεσκείας τους, μέσω των οποίων επίσης μπορούν να εκτονωθούν.
  • Και φυσικά δώστε το καλό παράδειγμα μέσω του δικού σας τρόπου ζωής. Αν το παιδί βλέπει ότι είσαστε «τσακωμένοι» με την κίνηση και την άσκηση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το δείτε να κάνει κάτι διαφορετικό.


Πηγή: mother.gr
Scroll To Top