Πώς θα βελτιωθεί το παιδί σου στην ορθογραφία

Πώς θα βελτιωθεί το παιδί σου στην ορθογραφία

Ακόμα και για τα πιο «διαβαστερά» και φιλομαθή παιδάκια, οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η ορθογραφία συνήθως πρωταγωνιστεί –αφού τσεκάρεται καθημερινά θέτει τις βάσεις ενός… ορθογραφημένου ενήλικα και κάνει παιδιά και μαμάδες να αραδιάζουν λέξεις και κανόνες πριν τον βραδινό ύπνο ή στο δρόμο για το σχολείο.

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να μάθετε στο παιδί ορθογραφία, χωρίς να επιστρατεύσετε τη μέθοδο της στυγνής αποστήθισης και κάνοντας την διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη για το μικρό σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Διασκεδαστικά παιχνίδι

Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια και μπορούν να μάθουν μέσα από αυτά. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη γραφή, όπως τα σταυρόλεξα και άλλα παιχνίδια λέξεων, που είναι διασκεδαστικά για όλους.

Χρόνος

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, για να μάθει ένα παιδί ορθογραφία χρειάζεται χρόνος και επιμονή. Είναι όμως σημαντικό και το ίδιο το παιδί να γνωρίζει ότι είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να το βοηθήσουμε και να του λύσουμε τυχόν απορίες.

Διάβασμα

Και όταν λέμε διάβασμα, δεν εννοούμε μόνο τη μελέτη, αλλά την ανάγνωση κάθε βιβλίου. Το διάβασμα βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν τις δεξιότητες γραφής, να επεκτείνουν το λεξιλόγιό τους και τους δείχνει διαφορετικούς τρόπους χρήσης των λέξεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top