Πώς να αντιμετωπίσετε την επιπεφυκίτιδα στα παιδιά

Πώς να αντιμετωπίσετε την επιπεφυκίτιδα στα παιδιά

Πολλά μωρά, αλλά κυρίως παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας παρουσιάζουν επιπεφυκίτιδα. Η επιπεφυκίτιδα μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση ή αλλεργία. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι οι κρύες κομπρέσες .

Οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας είναι ποικίλες: καπνός, σκόνη, ξένα σώματα, ιοί, βακτήρια και εκτυφλωτικό ηλιακό φως, αλλά ακόμη και αλλεργίες προκαλούν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Οι συχνότερες μορφές επιπεφυκίτιδας στα παιδιά είναι η μικροβιακή, η ιογενής και η αλλεργική. Η επιπεφυκίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί και ως σύμπτωμα κάποιας άλλης πάθησης, όπως για παράδειγμα της ιλαράς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας, ο οποίος θα καθορίσει εάν το παιδί χρειάζεται αντιβιοτικά ή αντιισταμινικά, ανάλογα με την προέλευση της επιπεφυκίτιδας. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση σπιτικών θεραπειών χωρίς προηγουμένως να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Επιπλέον, για να αποφευχθεί η μετάδοση, όποιος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του παιδιού πρέπει να πλένει τα χέρια σχολαστικά πριν και μετά από την επαφή με τα μάτια του παιδιού.

Η ιογενής και βακτηριακή επιπεφυκίτιδα είναι πολύ μεταδοτική. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν επίσης στην προστασία των άλλων παιδιών στο σπίτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top