Πώς να διαχειριστείτε τα συνεχόμενα «γιατί» του παιδιού;

Πώς να διαχειριστείτε τα συνεχόμενα «γιατί» του παιδιού;

 

Όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων τους θέλουν να μάθουν τα πάντα. Ρωτούν απανωτά γιατί, προκαλώντας σας ώστε να γίνετε ευρηματικοί προκειμένου να τους δώσετε μία απάντηση.

Αρχικά, συζητήστε μαζί του. Μην το αγνοείτε αλλά απαντήστε στις ερωτήσεις του. Ακόμη κι αν πείτε κάτι λάθος, μην ανησυχήσετε. Το παιδί μπορεί να μην το θυμάται καν και για εκείνο είναι ένας τρόπος να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο, να μάθει αλλά και να περάσει χρόνο μαζί σας. Μην αντιδράτε αρνητικά αλλά μιλήστε μαζί του.

Καλό είναι να γίνετε όσο πιο λεπτομερείς μπορείτε, καθώς αυτό αυξάνει την περιέργειά του. Για να γίνει ακόμη πιο διαδραστική η κουβέντα μπορείτε να ζητήσετε τη δική του γνώμη πάνω στο θέμα. Αντιστρέψτε του την ερώτηση και έτσι θα κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και το παιδί θα το ωφεληθεί καθώς θα προσπαθήσει να βρει μία απάντηση. Επίσης, μπορείτε να ψάξετε μαζί του την απάντηση σε κάτι αν δεν τη γνωρίζετε. Ανοίξτε το διαδίκτυο και αναζητήστε μαζί του την απάντηση, δείχνοντάς του παράλληλα πως είναι απόλυτα αποδεκτό αν δεν γνωρίζετε τα πάντα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top