Ένα πολύ έξυπνο τρικ για να επικοινωνείτε με το μωρό σας είναι να συνδέσετε ένα τραγούδι με κάθε στάδιο της ημέρας.

Δηλαδή, σιγοτραγουδήστε τον ίδιο σκοπό κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, ένα πιο χαρούμενο τραγούδι κάθε πρωί που ξυπνάει ή ένα επίσης «παιχνιδιάρικο» όταν είναι να φάει.

Με αυτόν τον τρόπο το μωρό σας θα συνδέσει τους ρυθμούς και θα αντιληφθεί πότε είναι η ώρα για ύπνο, πότε για φαγητό και πότε είναι πρωί.

Ανάλογα με τα κέφια σας, μπορείτε να επινοήσετε κι άλλα τραγούδια ή ποιηματάκια ανάλογα με το τι δραστηριότητα ετοιμάζεστε να κάνετε, όπως την καθημερινή του βόλτα, το μπάνιο του ή την έναρξη ενός παιχνιδιού.

Θα δείτε πόσο θα ανταποκριθεί το μωράκι σας και πως κάθε φορά θα αδημονεί για ότι του έχετε προαναγγείλει τραγουδώντας!

Γενικά μιλώντας ένα βρέφος μπορεί να νιώσει ασφαλές, ακόμα και αν δεν το πάρετε στην αγκαλιά σας… αρκεί να του μιλάτε

Μάλιστα για τα βρέφη το θέμα δεν είναι τι λέμε, αλλά πως το λέμε, επομένως τους αρκεί να τους απευθυνόμαστε λέγοντας π.χ πως περάσαμε στη δουλειά ή να τους τραγουδάμε ένα εύθυμο τραγούδι, όχι κατ’ ανάγκη παιδικό.

Είναι γνωστό ότι τα μωρά αναγνωρίζουν βασικά και πρώτιστα τη φωνή της μητέρας τους, και αυτή είναι που αναζητούν και με αυτήν καθησυχάζουν.

Ωστόσο, μετά τη γέννησή του και όσο περισσότερο συναναστρέφονται με ένα πρόσωπο, νιώθουν ασφάλεια και ικανοποίηση ακούγοντας απλά μία γνώριμη φωνή.

Παρατηρήστε το μωρό σας πως αντιδράει όταν κάποιος που έχει συνηθίσει να του μιλάει δεν ασχολείται μαζί του. Αμέσως θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Πηγή: mother.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!