Πώς να επιλέξετε το σωστό παγούρι για να πάρει το παιδί σας στο σχολείο

Πώς να επιλέξετε το σωστό παγούρι για να πάρει το παιδί σας στο σχολείο

Μια ανάσα πριν ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας, επιλέγουμε το σωστό παγούρι για τα παιδιά μας.

Το σημείο που θέλει πιο πολύ προσοχή στα παγούρια κάθε είδους, είναι το στόμιο. Ορισμένα είναι πιο δύσκολα στο καθάρισμα, όπως για παράδειγμα αυτά με τα ενσωματωμένα καλαμάκια, με αποτέλεσμα μετά από καιρό να γίνονται άθελά σου εστία μικροβίων.

Οπότε αν σκοπεύεις να δίνεις στο παιδί υγρά που αφήνουν υπολείμματα ή μυρωδιές, όπως χυμό ή γάλα, τότε φρόντισε το στόμιο του παγουριού να μην είναι περίπλοκο, με γωνίες και σημεία που δε φτάνει εύκολα το σφουγγάρι για να τα καθαρίσει.

Στα παγούρια έχουμε τρεις βασικές επιλογές: Είτε ένα κλασικό παγούρι, το οποίο μπορεί να είναι πλαστικό ή ανοξείδωτο, είτε ένα παγούρι-θερμός.

Πλαστικά παγούρια

Είναι τα πιο διαδεδομένα, και έχεις άπειρες επιλογές από χρώματα, σχέδια και στυλ.
Τα πλαστικά παγούρια βολεύουν για το σχολείο, επειδή είναι πολύ ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά. Επιλέγοντας αυτή την κατηγορία, έχει σημασία να προσέξεις να είναι ασφαλές για το παιδί, δηλαδή από καλής ποιότητας και BPA free πλαστικό.

Ανοξείδωτα παγούρια

Το ανοξείδωτο ως υλικό έχει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα. Είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό ως σκεύος, αφού είναι άθραυστο.

Δε χαράζει εύκολα, δε φθείρεται και δε στραβώνει όσο άλλα υλικά, οπότε θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το άλλο θετικό για τη μαμά είναι ότι ένα ανοξείδωτο δοχείο καθαρίζεται εύκολα και δεν κρατάει καθόλου μυρωδιές.

Ισχύουν κι εδώ τα ίδια για το ζήτημα της ποιότητας και της ασφάλειας , οπότε θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποιο παγούρι γνωστής εταιρείας για να είναι εγγυημένα ασφαλές.

Παγούρια-θερμός

Τα θερμός διατηρούν το περιεχόμενο φρέσκο και στην επιθυμητή θερμοκρασία για όσες ώρες βρίσκεται το παιδί στο σχολείο. Το εσωτερικό τους είναι κατά κανόνα από ανθεκτικό γυαλί, οπότε η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το υγρό είναι εξαιρετικά ασφαλής για το παιδί και επίσης καθαρίζεται εύκολα και δε μένουν μυρωδιές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top