Πώς να ωθήσετε το παιδί σας να μάθει τέχνες

Πώς να ωθήσετε το παιδί σας να μάθει τέχνες

 

Η δημιουργικότητα είναι έμφυτη στα παιδιά. Έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να ανταποκρίνονται στη μουσική, πριν ακόμα μάθουν να μιλούν. Μπορούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους με μολύβι και χαρτί. Επινοούν δικούς τους χορούς και τραγούδια.

Εντάσσοντάς το σε ένα σωστό πρόγραμμα, δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να αναπτύξει τα συναισθήματά του, τη φυσική κατάστασή του, τον καλλιτέχνη, που κρύβει μέσα του.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μπορεί ήδη να έχετε αποφασίσει σε ποιο πρόγραμμα θέλετε να εντάξετε το παιδί σας, αλλά μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο «δάσκαλο»;

Το πρώτο, που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τα διαπιστευτήρια του δασκάλου του. Το να είναι κάποιος καλός χορευτής, ζωγράφος ή μουσικός, δεν σημαίνει ότι είναι ικανός να διδάξει παιδιά. Πρέπει παράλληλα να γνωρίζει την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Οι ειδικοί λένε ότι στις πολύ μικρές ηλικίες ο δάσκαλος θα πρέπει τις περισσότερες ώρες να αφήνει ελεύθερο το παιδί να δημιουργεί. Να μην μένει στα στενά πλαίσια των κανόνων δηλαδή. Φυσικά θα πρέπει να ενταχθεί σε τάξη ανάλογη της ηλικίας του. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αγνοήσετε το οικονομικό κόστος, το πόσο κοντά ή μακριά από το σπίτι σας είναι, αλλά και πόσο συμβατό είναι με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος, μην το αφήσετε. Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι και η ζωγραφική είναι αντικείμενα, με τα οποία ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί και στο σπίτι του, εάν φυσικά κι εσείς το ενθαρρύνετε.

Ορίστε μερικές ιδέες:

• Κάντε το μπάνιο ώρα για τραγούδι. Ξεκινήστε εσείς με κάποιο από τα αγαπημένα του και ζητήστε του να συμμετέχει και εκείνο.

• Φτιάξτε μάσκες με χαρτόνι ή πιάτα μίας χρήσης, επινοήστε ένα σκετς και παίξτε μαζί του.

• Δημιουργήστε αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Κατσαρόλες, καπάκια, ποτήρια γεμάτα με νερό.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία ολόκληρη περιουσία για να βοηθήσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας. Όρεξη χρειάζεται!

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top