Πώς να οργανώσετε το διάβασμα σε ένα παιδί δημοτικού;

Πώς να οργανώσετε το διάβασμα σε ένα παιδί δημοτικού;

Έχετε και εσείς έναν μικρό μαθητή στο σπίτι και δεν ξέρετε πώς θα οργανώσετε το διάβασμά του;

Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να δείτε και να βάλετε σε τάξη κάποια βασικά σημεία και το καθημερινό διάβασμα δεν θα ταλαιπωρήσει κανέναν:

• Μαμά και μπαμπά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η ευθύνη του διαβάσματος ανήκει αποκλειστικά στο παιδί σας και οι φράσεις «τί έχουμε σήμερα να διαβάσουμε» ή «έχουμε να κάνουμε την αντιγραφή» πρέπει να αποφεύγονται. Άλλωστε, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού πρέπει να καλλιεργήσουμε το αίσθημα ευθύνης τόσο για το καθημερινό διάβασμα όσο και για την οργάνωση.

• Συνολικός χρόνος διαβάσματος 1 με 2 ώρες το πολύ!

• Βάλτε στο πρόγραμμα διαλείμματα, ανάλογα πάντα με τις αντοχές του παιδιού. Σημαντικό είναι τα διαλείμματα να μην ξεπερνάνε τα 5 λεπτά.

• Πριν ξεκινήσει το διάβασμα θα πρέπει να έχει δίπλα του όλα όσα χρειάζεται, από βιβλία και μολύβια, μέχρι ένα ποτήρι νερό!

• Σχετικά με τη διόρθωση των λαθών, δεν σβήνουμε αυτό που έχει γράψει το παιδί αλλά, αφού τελειώσει, το βοηθάμε να βρει που είναι το λάθος και να το διορθώσει.

• Δεν πρέπει να λέτε στον μικρό μαθητή τη φράση «κάνε καλύτερα γράμματα», γιατί ο δάσκαλος, θα πρέπει να έχει μια πραγματική εικόνα της επίδοσης του παιδιού για να μπορέσει να παρέμβει όπου και όποτε χρειαστεί.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top