Πώς να προετοιμάσουμε το παιδί μας για τον ερχομό του μωρού

Πώς να προετοιμάσουμε το παιδί μας για τον ερχομό του μωρού

Όλοι οι γονείς περιμένουν με αγωνία, ενθουσιασμό τον ερχομό καινούριου μωρού στην οικογένεια. Τις περισσότερες όμως φορές δε συμβαίνει το ίδιο με το μεγαλύτερο αδελφάκι. Ο ερχομός ενός νεογέννητου μωρού φέρνει κάποιες φορές αρκετά προβλήματα στους γονείς - οικογένεια (μαμά, πατέρα, μεγαλύτερα αδέλφια). Γι αυτό είναι καλά να προετοιμάσετε εσείς οι γονείς το μεγαλύτερο παιδί για τον ερχομό του νέου μωρού στην οικογένεια.

Τι μπορείς να κάνεις:

Μίλησέ του

Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και εδώ η συζήτηση είναι το κλειδί. Άκουσε τους προβληματισμούς τους και καθησύχασέ το. Επιπλέον, απάντησε με ειλικρίνεια στις απορίες που ίσως έχει.

Πέρασε χρόνο μαζί του

Κατά τη διάρκεια της κύησης φρόντισε να περνάς περισσότερο χρόνο με το μικρό σου. Άφησέ το να «γνωρίσει» την κοιλιά σου και κάντε μαζί διασκεδαστικά πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην νιώσει πως παραγκωνίζεται από την προετοιμασία και τον ερχομό του νέου μωρού.

Ζήτησέ του συμβουλές

Είναι σημαντικό να το συμπεριλάβεις στις προετοιμασίες. Πηγαίνετε μαζί για τα βρεφικά ψώνια, ζήτησέ του τη γνώμη του για την επιλογή ρούχων, αξεσουάρ κλπ. Εξήγησέ του που εξυπηρετεί η κάθε αγορά και κάνε το να νιώσει ενεργό μέλος της οικογένειας.

Το δώρο από το αδελφάκι του

Πρόκειται για την πιο παλιά τακτική. Οι γονείς καθώς επιστρέφουν από το μαιευτήριο με το νέο μέλος, δίνουν και ένα δώρο στο μεγαλύτερο παιδί. Το δώρο αυτό είναι από τον αδελφό/η του. Αυτό εξυπηρετεί στο να μην νιώσει απειλή αλλά να πάρει τον ρόλο του μεγάλου αδελφού ή της μεγάλης αδελφής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top