Καλοκαίρι: Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον ήλιο;

Καλοκαίρι: Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον ήλιο;

 

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος για τη ζωή μας αφού ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.  Τα περισσότερα παιδιά, ειδικά σε ηλιόλουστες χώρες όπως οι μεσογειακές, είναι εκτεθειμένα στον ήλιο περισσότερο από το μισό χρόνο της ζωής τους. Για αυτό οι γονείς πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από τον ήλιο.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι όμως ότι ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, αφού έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα σοβαρό ηλιακό έγκαυμα (2ου βαθμού) σε παιδιά κάτω των 15 ετών διπλασιάζει τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος στην ενήλικη ζωή τους.

Τα μωρά, τα νήπια και τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο, γι’ αυτό και η σχέση τους μαζί του θα πρέπει να ακολουθεί όλους τους κανόνες που συστήνουν οι ειδικοί.

Αυτοί οι κανόνες είναι:

-Τα μωρά μέχρι έξι μηνών δεν πρέπει να μένουν στον ήλιο γυμνά, χρειάζεται να φορούν πάντα ρούχα και να είναι στη σκιά.

- Προσπαθήστε να μην εκτίθενται στον ήλιο μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ και 03.00 μ.μ.Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες περνούν ακόμη και τα σύννεφα γι αυτό χρειάζονται προστασία και τις συννεφιασμένες μέρες.

-Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκύψει ακόμα και όταν τα παιδιά κάθονται κάτω από την ομπρέλα ή όταν κολυμπούν στη θάλασσα, γι’ αυτό και πρέπει να τους βάζουμε πάντα αντηλιακό και να το ανανεώνουμε συχνά.

-Τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου καθώς ο ήλιος «γερνάει» και τα μάτια τους σιγά-σιγά.

-Πρέπει οπωσδήποτε να φορούν καπέλο, φανελάκι, γυαλιά και αντηλιακό όταν εκτίθενται στον ήλιο.

-Χρησιμοποιείστε αντηλιακές κρέμες. Αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε αντηλιακή κρέμα είναι ο δείκτης προστασίας. Πρέπει απαραίτητα ο δείκτης προστασίας να είναι μεγαλύτερος του 15. Επίσης πρέπει να επιλέξετε αντηλιακή κρέμα στην οποία να αναγράφεται ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες A,B (UVA, UVB).

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού

Scroll To Top