Πώς το παιδί σας θα κάνει νέους φίλους φέτος στο καινούργιο σχολείο

Πώς το παιδί σας θα κάνει νέους φίλους φέτος στο καινούργιο σχολείο

 

Το παιδί σου φέτος πήγε σε νέο σχολείο; Άλλαξε τοποθεσία, δασκάλα και φίλους; Πώς θα βοηθήσεις, λοιπόν, το παιδί σου να κάνει νέους φίλους;

Αρχικά, παρατήρησε προσεκτικά πώς κοινωνικοποιείται το παιδί σου. Ποια είναι η πρώτη φράση που χρησιμοποιεί πιο συχνά, για να προσεγγίσει τα υπόλοιπα παιδάκια; Ποια τακτική ακολουθεί; Πόσο περιμένει, μέχρι να αρχίσει τη συνομιλία με τα υπόλοιπα νέα μέλη του σχολείου; Ερωτήματα που θα απαντήσεις πολύ εύκολα.

Αύξησε την αυτοπεποίθησή του. Αρχικά, εξήγησε του ότι είναι μοναδικό. Παράλληλα, προσπάθησε με το δικό σου μοναδικό τρόπο να τονίσεις τα πλεονεκτήματα του, ώστε να καταλάβει και μόνο του ότι έχει όλα τα φόντα να γίνει ο καλύτερος φίλος κάθε παιδιού. Έχοντας αυτό στο μυαλό του, θα μπορέσει να κοινωνικοποιηθεί συντομότερα και με μεγαλύτερη επιτυχία.

Βάλε λίγες παραπάνω λιχουδιές στο κολατσιό του. Όλα τα παιδάκια αγαπούν το φαγητό. Οπότε, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. “Κρύψε” ένα τοστάκι παραπάνω ή μερικά σοκολατάκια / μπισκότα που ενθουσιάζουν τους μικρούς μας φίλους. Έτσι, την ώρα του διαλείμματος, το παιδάκι σου μπορεί να μοιραστεί το κολατσιό του με ένα ακόμη μικρό και μαζί να περάσουν το πιο ευχάριστο δεκάλεπτο της ημέρας.

Καλύτερα λίγοι, παρά πολλοί. Δεν χρειάζεται να πιέσεις το μικρό σου να κάνει παρέα με κάθε του συμμαθητή. Η πιο έξυπνη τεχνική είναι να σχηματίσει, σε πρώτη φάση, τον δικό του “πυρήνα”. Έτσι, θα ξεδιπλώσει κάθε πτυχή του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα κατακτήσουν τις καρδιές και των υπόλοιπων μικρών στην τάξη.

Εκμεταλλεύσου έξυπνα τα απογεύματα του. Κάθε παιδάκι που σέβεται τον εαυτό του έχει τη μέρα του γεμάτη από υποχρεώσεις. Φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής ή του αγαπημένου του σπορ και η agenda γέμισε. Μία βόλτα λίγο μετά το μάθημα είναι ό,τι πρέπει, για να χαλαρώσει και να ηρεμήσει, πριν τα διαβάσματα αρχίσει. Μήπως να την ευχαριστηθεί με τον νέο του φίλο και έτσι να κάνουν παρέα και στο σχολείο;

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top