Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται μήπως το παιδί τους είναι κοντό για την ηλικία του ή προσπαθούν να προβλέψουν πόσο ψηλό θα γίνει όταν μεγαλώσει. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο και συγκρίνουν το ύψος του παιδιού τους με το ύψος άλλων συνομηλίκων παιδιών.

Η αλήθεια είναι ότι το ύψος ενός παιδιού εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την κληρονομικότητα και το φύλο του και, έως ένα βαθμό, δεν μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να «βοηθήσουμε» τα παιδιά μας να ξεπεράσουν το προβλεπόμενο ύψος τους, αρκεί να δώσουμε έμφαση στα παρακάτω:

-Σωστή διατροφή. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που προσφέρει στα παιδιά βιταμίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο κλπ. είναι απαραίτητη για την ομαλή τους ανάπτυξη.

-Καλός ύπνος. Η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνεπώς τα παιδιά θα πρέπει να κοιμούνται από 8 – 12 ώρες, ανάλογα με την ηλικία τους.

-Άσκηση. Η άσκηση από μικρή ηλικία βοηθά στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, για να διαλέξετε την κατάλληλη άσκηση ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Στη νηπιακή ηλικία ιδανική άσκηση είναι το κολύμπι.

-Συνεργασία με τον παιδίατρο. Το χαμηλό ύψος ενός παιδιού μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία στον θυρεοειδή, σε έλλειψη της αυξητικής ορμόνης ή σε κάποια χρόνια πάθηση. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να αμελείτε τις επισκέψεις στον παιδίατρο, ο οποίος αφού κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί, θα σας κατευθύνει ανάλογα, αν κρίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
 

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top