Ποτέ μπορεί το παιδί να ξεκινήσει κάποια πολεμική τέχνη

Ποτέ μπορεί το παιδί να ξεκινήσει κάποια πολεμική τέχνη

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που τους προσφέρει αυτή η ενασχόληση τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική τους υγεία. Από την ηλικία των 5 ετών περίπου ένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, μπορεί να ξεκινήσει κάποια πολεμική τέχνη, όπως καράτε, Judο, Kung Fu, ή Tae Kwon Do.

Η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες είναι ίσως η καλύτερη γυμναστική. Το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα, ενώ ταυτόχρονα αποκτά αυξημένη αντοχή, ταχύτητα, ισορροπία, ευλυγισία και ικανότητα συντονισμού.

Επειδή όμως οι πολεμικές τέχνες γυμνάζουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα.

Το παιδί, μέσω των πολεμικών τεχνών, διδάσκεται ένα σύστημα αξιών που θα το συνοδεύει σε όλη την ζωή του, βασικές αρχές του οποίου είναι η πειθαρχία, η υπακοή, το θάρρος, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός κλπ. Επιπλέον, γνωρίζοντας πώς να προστατέψει τον εαυτό του, νιώθει αυτοπεποίθηση και εξελίσσεται ως χαρακτήρας αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του.

Συχνά ορισμένοι γονείς αναρωτιούνται μήπως οι πολεμικές τέχνες προάγουν τη βία ή αυξάνουν την επιθετικότητα των παιδιών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αποθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές και μαθαίνουν στα παιδιά να αποκτούν αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τεχνικές αυτοάμυνας και ότι σημαντικό στοιχείο της φιλοσοφίας τους είναι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, επειδή οι πολεμικές τέχνες αυξάνουν τα επίπεδα συγκέντρωσης, αποδεικνύονται ιδιαιτέρα θετικές για παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερκινητικότητας.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top