Σημεία προσοχής για το πρώτο μπάνιο του μωρού

 Σημεία προσοχής για το πρώτο μπάνιο του μωρού
Από τη στιγμή που θα πέσει ο αφαλός, μπορείτε να κάνετε το μωρό "κανονικό" μπάνιο. Για να πάνε όμως όλα καλά, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Συγκεντρώστε προκαταβολικά όσα θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το μπάνιο. Είναι πιο πρακτικό από το να τα ψάχνετε πάνω στην "τρέλα" της στιγμής.

Αφού βεβαιωθείτε ότι η απαιτούμενη προεργασία έχει γίνει στην εντέλεια, βγάλτε τα ρούχα και την πάνα του μωρού για να ξεκινήσετε.

Ως πρώτη φορά, ζητήστε τη βοήθεια του συντρόφου σας, έτσι ώστε εκείνος να κρατάει στα χέρια το κεφαλάκι και την πλάτη του μωρού και εσείς να το πλένετε. Μετά από κάμποσες φορές που θα κάνετε μπάνιο το μικρό σας, θα αποκτήσετε την επιδεξιότητα να το πλένετε μόνες σας.

Επειδή τα μωράκια κρυώνουν εύκολα, φροντίστε να τελειώσετε το συντομότερο δυνατόν για να μην προλάβει να κρυώσει το νερό και γίνουν όλα δύσκολα.

Αν για κάποιο λόγο αρχίζει να δυσανασχετεί, κερδίστε λίγο χρόνο με ένα τραγούδι ή λέγοντάς του γλυκά λογάκια. Αν όμως κλαίει συνεχόμενα, διακόψτε άμεσα τη διαδικασία και ολοκληρώστε την με τον παλιό τρόπο.

Δείξτε μεγάλη προσοχή και σχολαστικότητα στο σκούπισμα του μωρού. Είναι απαραίτητο να είναι τελείως στεγνό πριν το ντύσετε, για να μην προκύψει ερεθισμός στο δέρμα.

Η συχνότητα που θα το κάνετε μπάνιο στο εξής ορίζεται από εσάς. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να συνεχίσετε τον τοπικό καθαρισμό με πανάκι, όπως ακριβώς κάνατε μέχρι σήμερα.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top