Συμπτώματα που μας δείνουν ότι το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι!

Συμπτώματα που μας δείνουν ότι το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι!

Είναι μια δύσκολη εποχή για όλους τους γονείς και τα παιδιά, αφήνοντας πολλά παιδιά εκτός παιδικού σταθμού και σχολείου και τους γονείς αναγκασμένους να μένουν σπίτι μακριά από τη δουλειά.

Καλό θα ήταν να μην πηγαίνετε το μικρό σας στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο όταν έχει συμπτώματα αδιαθεσίας γιατί έτσι και τα υπόλοιπα κολλάνε και το παιδί σας θα αργήσει να συνέρθει αν δεν το φροντίσετε από νωρίς.

Ποια είναι όμως τα σημάδια που μας δίνουν το σύνθημα ότι το παιδί χρειάζεται να παραμείνει λίγες ημέρες σπίτι;

- Πυρετός, ευερεθιστικότητα, λήθαργος, επίμονο κλάμα, δυσκολία στην αναπνοή: Πρόκειται για συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν μια ασθένεια της ανώτερης αναπνευστικής οδού, όπως βρογχιολίτιδα ή γρίπη.

- Διάρροια ή εμετός: Κύριο σύμπτωμα γαστρεντερολογικών προβλημάτων, που απαιτούν την παραμονή του παιδιού στο σπίτι, καθώς πρόκειται για μία σοβαρή ιογενή ή και βακτηριακή λοίμωξη.

 

- Ένα εξάνθημα. Αυτός είναι ο λόγος για να κρατήσει το σπίτι το παιδί σας αν δεν ξέρετε στα σίγουρα ότι δεν έχει σχέση με μια μόλυνση κι όχι με αλλεργία που τη γνωρίζετε.

- Μάτια με τσίμπλες: Η βακτηριακή επιπεφυκίτιδα (ασθένεια των οφθαλμών): Δεν είναι πλέον μολυσματική μετά από 24 ώρες από τα αντιβιοτικά, αλλά καλό είναι την πρώτη μέρα και προτού μάθετε τι τελικά έχει το παιδί να το κρατήσετε σπίτι. Τα παιδιά με τα κόκκινα, υγρά μάτια από αλλεργίες δεν χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι, καθώς παίρνουν την αγωγή τους και τα συμπτώματα υποχωρούν χωρίς να κινδυνεύουν τα άλλα παιδιά ή το ίδιο.

- Έντονος πονόλαιμος: Μπορεί να οφείλεται σε στρεπτόκοκκο και καλό είναι μέχρι να βεβαιωθείτε στο που οφείλετε να αφήσετε το παιδί καμία μέρα στο σπίτι.

- Οι ψείρες του κεφαλιού. Το παιδί σας μπορεί να επιστρέψει στον παιδικό σταθμό αφού έχει κάνει το πρώτο στάδιο της θεραπείας, βασικά για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών!

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top