Συμβουλές για περιποίηση αφαλού μωρού

Συμβουλές για περιποίηση αφαλού μωρού

Μέσα στον υπό διαμόρφωση αφαλό ενός νεογέννητου, υπάρχει το κολόβωμα και η περιοχή γύρω από αυτό απαιτεί ειδική περιποίηση για να πέσει με την πάροδο των πρώτων εβδομάδων ζωής του. Πάμε να δούμε τα κυριότερα σημεία προσοχής:

Η περιοχή γύρω από το κολόβωμα θέλει περιποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα με οινόπνευμα. Για να έχετε μια ενδεικτική εικόνα, θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που αλλάζετε πάνα στο μωρό.

Δείξτε προσοχή στην αλλαγή της πάνας. Θα πρέπει να του τη φορέσετε με τέτοιο τρόπο που να μην έρχεται σε επαφή με το κολόβωμα.

Το γεγονός ότι προβλέπεται η χρήση οινοπνεύματος για τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τον υπό διαμόρφωση αφαλό, δε σημαίνει ότι είναι σωστό να βρέχεται με νερό.

 

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο με οινόπνευμα και όταν κάνετε μπάνιο το μωρό, βρείτε τρόπο να μη βραχεί το σημείο.

Αν τηρήσετε ευλαβικά τις παραπάνω συμβουλές και το κολόβωμα δεν πέσει σε περίπου δύο εβδομάδες ή, ακόμα χειρότερα, το σημείο παράγει και άσχημη μυρωδιά, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top