Συστάσεις για το γάλα στα παιδιά

Συστάσεις για το γάλα στα παιδιά


Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συστήνει την αποκλειστική σίτιση των βρεφών με μητρικό γάλα μέχρι τον 6ο μήνα και τη συνέχιση του θηλασμού με συμπληρωματικές τροφές, έως τουλάχιστον το πρώτο έτος ζωής.

Η επιλογή και η ποσότητα του γάλακτος που θα πρέπει να καταναλώνει το παιδί εξαρτάται από την ηλικία του, τις ανάγκες του, τον ρυθμό ανάπτυξής του, το σωματικό του βάρος, το θετικό ιστορικό αλλεργίας και τις υπόλοιπες διατροφικές του συνήθειες.

Το τροποποιημένο γάλα σε σκόνη αντικαθιστά το μητρικό όταν o θηλασμός είναι αδύνατος ή ανεπαρκής . Ο συγκεκριμένος τύπος γάλακτος πρέπει να ετοιμάζεται και να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες οδηγίες του.

 

Το ημίπαχο γάλα ή το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, διατηρούν ανέπαφη την σύστασή τους σε ασβέστιο. Ωστόσο, για παιδιά κάτω των 2 ετών συστήνεται η κατανάλωση πλήρους γάλακτος ενώ για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών συστήνεται η κατανάλωση άπαχου γάλακτος ή γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Η συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία του ατόμου. Στα βρέφη οι καθημερινές ανάγκες σε ασβέστιο ανέρχονται στα 800 mg. Στα παιδιά μέχρι 11 ετών, οι ανάγκες ανέρχονται μέχρι τα 1200 mg ημερησίως. Στην εφηβική ηλικία οι ανάγκες αυξάνονται μέχρι 1500 mg.

Μια μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων παρέχει 300mg ασβέστιο και ανταλλάσσεται με 1 από τα ακόλουθα:

• 1 φλιτζάνι γάλα (250ml)
• 200γρ. γιαούρτι
• 30γρ. τυρί

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top