Τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό σας νυστάζει

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό σας νυστάζει

Tα μωρά αγαπούν τον ύπνο και ειδικά τα νεογέννητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο συχνή αιτία που ένα μωρό νιώθει κουρασμένο είναι οι διαταραχές στον ύπνο. Επειδή, όμως, ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει, πώς θα καταλάβεις ότι πράγματι έχει κουραστεί;

Δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον να παίξει
Ποιος; Το μωρό σου που ήθελε να είστε μαζί κάθε μέρα, όλη μέρα και να παίζετε μαζί ή απλά να ακουμπάει το δέρμα σου. Ε, λοιπόν, αν αισθάνεσαι ότι δεν έχει και τόση όρεξη να ασχοληθεί με εσένα και τα παιχνίδια του, τότε πρέπει να το μεταφέρεις στο κρεβατάκι του.

Το πρόσωπο του αποκτά έκφρασης γκρίνιας
Μπορεί να μην πιστέψεις ότι δεν του αρέσει και τόσο το φαγητό που του ετοίμασες ή ότι απλά βαριέται, όμως, η πραγματικότητα ίσως να είναι αρκετά διαφορετική. Είναι πολύ πιθανόν το μικρό σου να θέλει απλά να πάει για ύπνο νωρίτερα και να ξεκουραστεί για λίγες ώρες.

Αρχίζει να ακουμπάει το μάτια του
Τα μικρά του δαχτυλάκια πλησιάζουν τα ματάκια του στην αρχή. Μετά, ανεβαίνουν προς τα μαλλάκια του και κάνουν κινήσεις που θυμίζουν χάδι. Εσείς παίζετε μαζί, αλλά το μωρό σου το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με το πρόσωπο του.

Ας τεντωθούμε λιγάκι
Και ξαφνικά εκεί που το μωρό σου έκανε μόνο αντανακλαστικές απότομες κινήσεις, αρχίζει να σηκώνει τα χεράκια του πιο σταδιακά, πιο ήρεμα και πιο αρμονικά.

Ένα γλυκό χασμουρητό την ημέρα
το σημάδι ότι το μωράκι σου θέλει να κοιμηθεί δεν κάνει πέρα. Κάθε άλλο. Δύο αγκαλίτσες, μερικά φιλάκια και όνειρα γλυκά!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top