Δεν είναι κάτι εύκολο όπως φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση και σίγουρα μιλάμε για μια κατάσταση που έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα στην καθημερινότητα μιας μανούλας που δε δουλεύει;

Όταν μια μανούλα δεν εργάζεται… έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τα παιδιά της όπως πρέπει, με δεδομένο ότι για προφανείς λόγους έχει τη δυνατότητα να παρέχει όσα έχουν ανάγκη.

Όταν μια μανούλα δεν εργάζεται… έχει αρκετές ευκαιρίες να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν και γενικά να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της.

Όταν μια μανούλα δεν εργάζεται… δε νιώθει αντιπαραγωγική γιατί, εκτός από το παιδί, έχει ένα σωρό δουλειές εντός και εκτός σπιτιού. Αντιθέτως λοιπόν, οι μέρες της είναι γεμάτες και κουράζεται αρκετά.

Όταν μια μανούλα δεν εργάζεται… δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια σε δουλειές του σπιτιού που δεν της αρέσουν και είναι καθαρά στην ευχέρεια του συντρόφου της αν θα πάρει την πρωτοβουλία να την εξυπηρετήσει.

Όταν μια μανούλα δεν εργάζεται… ο περίγυρός της έχει την απαίτηση, όχι μόνο να τα προλαβαίνει όλα, αλλά και να τα κάνει και καλά. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενες μητέρες έχουν κάποια ελαφρυντικά για συγκεκριμένες παραλείψεις ή πράγματα που μένουν πίσω.
Πηγή: mother.gr