Τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα του παιδιού

Τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα του παιδιού

Φέτος το περιεχόμενο στις σχολικές τσάντες των παιδιών μας προσαρμόζεται στις συνθήκες.

Γιατί εκτός από τα βασικά εργαλεία ενός μαθητή, όπως τα βιβλία, τα τετράδια και τα μολύβια, πρέπει να περιέχει και άλλα πράγματα άκρως απαραίτητα για τις ώρες που θα είναι στο σχολείο και θα τον προστατεύσει από τον κορωνοϊο.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να περιέχει η τσάντα:

Μάσκες/αντισηπτικά

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα δεδομένα και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και στους μαθητές την ώρα του μαθήματος. Γι’ αυτό και στην τσάντα πρέπει πάντα να έχει κοντά του 2 μάσκες. Επίσης, και αντισπητπικό. Τα σχολεία έχουν σε όλους τους χώρους αντισηπτικά, αλλά καλό είναι να έχει και το παιδί του δικό του.

Παγουρίνο

Το υπουργείο Παιδείας μοίρασε και το ίδιο παγουρίνα στους μαθητές. Φέτος, είναι απαραίτητο να έχει πάντα μαζί του, μιας και δεν μπορούν να κάνουν χρήση της βρύσης με τον τρόπο που ήξεραν προ κορονοϊού.

Ένα τσαντάκι μέσης ή ώμου

Και πάλι λόγω κορωνοϊού στη λίστα με τα απαραίτητα προστέθηκε και το τσαντάκι μέσης. Ο λόγος; Θα το φοράει στα διαλλείματα ώστε να βάζει μέσα σε αυτό τη μάσκα του (και να μην την κρατάει στο χέρι ή να την βάζει όπως κι όπως στην τσέπη) και το αντισηπτικό του.

Υγιεινά σνακ για το διάλειμμα

Όσο καλό πρωινό και να του έχετε ετοιμάσει, ένα παιδί δεν γίνεται να μην πεινάσει ξανά κατά τη διάρκεια της μέρας. Το κολατσιό είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό γεύμα γιατί δίνει στο παιδί την επιπλέον ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στα μαθήματα και τις δραστηριότητες που απομένουν ως το μεσημέρι που θα επιστρέψει στο σπίτι για φαγητό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top