Τι προκαλεί την τριχόπτωση στα μικρά παιδιά;

Τι προκαλεί την τριχόπτωση στα μικρά παιδιά;


Η τριχόπτωση δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο τους ενήλικες, αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς και τα παιδιά μπορούν να εμφανίσουν όταν ακόμη είναι πολύ μικρά. Η μόνη φυσικά διαφορά είναι ότι τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την τριχόπτωση όπως εμείς και δεν πρόκειται να αγχωθούν εάν δουν μερικές τρίχες πεταμένες στο πάτωμα.

Εσείς όμως θα πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή καθώς η τριχόπτωση είναι ένα σύμπτωμα που συνδέεται με ασυνήθιστες μεν, σοβαρές δε, ασθένειες.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οδηγούν στην τριχόπτωση του παιδιού;

Tinea capitis

Η Tinea Capitis είναι μια δερματική μυκητιακή λοίμωξη του τριχωτού της κεφαλής και είναι από τις πιο συνήθεις αιτίες για την τριχόπτωση στα νήπια. Η θεραπεία συνήθως γίνεται είτε με αντιμυκητιακά φάρμακα, είτε με ειδικό αντιμυκητιακό σαμπουάν. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και εκείνος θα σας κατευθύνει στην κατάλληλη θεραπεία.

 

Αλωπεκία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αλωπεκία προσβάλει 1 στα 100 παιδιά και είναι μία σπάνια πάθηση κατά την οποία κάποιος αποκτά αλλεργία στα ίδια του τα μαλλιά. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αλωπεκία μπορεί να είναι κληρονομική. Η θεραπεία γίνεται φαρμακευτική αγωγή την οποία θα σας υποδείξει ο γιατρός σας.

Telogen effluvium

Η Telogen effluvium είναι μία ακόμα πάθηση που ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών στα παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση. Η τριχόπτωση εμφανίζεται μετά από υψηλό πυρετό ή από κάποια επέμβαση.

Χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία είναι η πιο στενάχωρη αιτία για την τριχόπτωση στα νήπια και δυστυχώς είναι υπαρκτή.


Άλλες αιτίες

 Κακή διατροφή – Φροντίστε το μικρό σας να τρέφεται σωστά και να λαμβάνει σε καθημερινή βάση όλα αυτά τα συστατικά τα οποία είναι αναγκαία για τον οργανισμό του.
 Κάποιο χτένισμα που τραβάει πολύ τα μαλλιά - Δώστε σημασία εάν σας γκρινιάξει ή παραπονεθεί.
 Ορμονική διαταραχή
 Ενδέχεται το ίδιο το μικρό σας να τραβάει τα μαλλιά του. Είναι μία συνήθεια που μόνο του θα εγκαταλείψει όσο μεγαλώνει.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top