Το φθόριο στα παιδικά δοντάκια

Το φθόριο στα παιδικά δοντάκια

Το να διατηρήσουμε τα δόντια των παιδιών μας υγιή είναι κάτι που απαιτεί επιμονή προσπάθεια.

Το καθημερινό βούρτσισμα είναι μία συνήθεια που πρέπει να υιοθετηθεί από τα παιδιά μας και να τους γίνει βίωμα για όλη τους τη ζωή, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με τις οδοντόκρεμες και τα στοματικά διαλύματα που μπορεί το παιδί σας να χρησιμοποιήσει.

Παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμες φθορίου

Μετά τα 2 χρόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία οδοντόκρεμα με βάσει το φθόριο, η οποία θα πρέπει να είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ.


Παιδιά κάτω από 6 ετών υπάρχει περίπτωση να καταπίνουν μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας κατά το βούρτσισμα και πρέπει να τα επιβλέπουμε, να τους εφιστούμε την προσοχή και να τα μάθουμε πώς να φτύνουν τα περισσεύματα της οδοντόκρεμας ή το στοματικό διάλυμα.


Μέχρι τα 6 τους χρόνια τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν φθοριούχα στοματικά διαλύματα. Αργότερα όμως η χρήση στοματικών διαλυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα ωφέλιμη.


Η συνιστώμενη ποσότητα οδοντόκρεμας στα παιδιά είναι ίση με ένα μπιζέλι!

Ο παιδοδοντίατρός σας μπορεί να μιλήσει μαζί σας για τους παράγοντες κινδύνου, να σας συστήσει μία καθημερινή φροντίδα των δοντιών των παιδιών σας και φυσικά να κάνει κάποιου είδους θεραπεία αν το κρίνει σκόπιμο.

H φθορίωση ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών έτσι ώστε να μην τα «χτυπήσει» η τερηδόνα. Πρέπει να ξεκινάει στα τέσσερα, σε μια ηλικία όπου κατά κανόνα έχει ολοκληρωθεί η παιδική οδοντοφυΐα και γίνεται κάθε 6 μήνες ή μία φορά το χρόνο, ανάλογα πως το κρίνει ο παιδοδοντίατρός σας.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top