Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να ανησυχήσει τους γονείς των μωρών είναι οι τροφικές αλλεργίες οι οποίες κάποιες φορές έχουν έντονα ακόμη και επικίνδυνα συμπτώματα.


Αυγά, γάλα, σιτάρι, σόγια, τα καρύδια και ψάρια είναι μερικά από τα κορυφαία αλλεργιογόνα. Περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά έχουν μια τροφική αλλεργία. Κάποιες υποχωρούν όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, άλλες όμως μένουν για μια ζωή με τα συμπτώματα να γίνουν ακόμη και πολύ επικίνδυνα αν δεν διαγνωστούν.Πώς τις αντιμετωπίσετε:

Αν το παιδί σας έχει μια αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμα, πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε έναν παιδίατρο- αλλεργιολόγο για να εξετάσει το δέρμα και να κάνει αιματολογικές εξετάσεις. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα πρέπει να αποκλείσετε τα εν λόγω τροφίμων από το διαιτολόγιο του παιδιού σας.

Αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αρνητικά, τότε πρέπει να δείτε ένα παιδίατρο - γαστρεντερολόγο γιατί, ιδιαίτερα αν είναι μωρό, αυτό μπορεί να έχει μια τροφική δυσανεξία, που σημαίνει ότι δυσκολεύεται να αφομοιώσει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα, ή διάρροια αλλά σίγουρα δεν είναι αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: baby.gr
Scroll To Top