Βοηθήστε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του

 Βοηθήστε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του

Τα παιδιά λατρεύουν την κίνηση και το παιχνίδι. Αυτό το γνωρίζετε. Ξέρετε, όμως, ότι με αυτά μπορείτε να συμβάλετε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του;

Σύμφωνα με επιστήμονες από τέσσερα διαφορετικά πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι μόνο μπορείτε, αλλά του το οφείλετε κιόλας.

"Rock me, mama". Κρατήστε το μωρό σας αγκαλιά και χορέψτε μαζί του ελαφρά. Ίσα-ίσα για να αισθάνεται την κίνηση, μην είστε υπερβολικοί. Η υψηλή ανάπτυξη στο αιθουσαίο σύστημα του μωρού σας, σε συνδυασμό με την αφή, προωθεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, αλλά και την οπτική εγρήγορση.

ΚΥΛΗΣΤΕ ΤΟ! Οι πρώτες κινήσεις του παιδιού σας είναι ακούσιες. Το να το κυλήσετε επάνω στο κρεβάτι είναι μία κίνηση, που θα του αρέσει κι εσείς μπορείτε να το… σπρώξετε. Όταν το μωρό είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, καθίστε πίσω του και κρατήστε ένα παιχνίδι επάνω από το κεφάλι του. Μόλις συγκεντρωθεί σε αυτό κουνήστε το αριστερά ή δεξιά και ενθαρρύνετέ το να το πιάσει.

ΦΟΥΣΚΕΣ! Αγοράστε ένα από εκείνα τα πιστόλια-παιχνίδια, που βγάζουν φούσκες. Είναι πάμφθηνα. Φυσήξτε μπροστά του, για να τις δει. Ενθαρρύνετέ το να τις πιάσει. Τέτοια παιχνίδια ενθαρρύνουν την οπτική παρακολούθηση και βοηθούν στον καλύτερο συνδυασμό ματιού-χεριού.

ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ. Ένα παιχνίδι από τα παλιά, ιδανικό για τα βρέφη. Προσφέρει ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση, μιμητισμό, αφή, ενώ τα κάνει να ακολουθούν τον ρυθμό.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ. Τοποθετήστε αντικείμενα, που επιθυμεί στη μία ή την άλλη πλευρά, σε τέτοια απόσταση, που να πρέπει να κινήσει ολόκληρο το σώμα του για να τα πιάσει.

ΜΩΡΑΚΙ ...ΜΠΛΟΥΜ! Όταν το παιδί μπορεί να καθίσει, χωρίς να το στηρίζετε, βάλτε στο πάτωμα ένα τραπεζομάντιλο, μπροστά του ένα πλαστικό ποτήρι με νερό και ενθαρρύνετέ το να παίξει με το νερό. Βοηθά στον συνδυασμό ματιού και χεριού, αλλά και εξασκεί τον κορμό του.

ΣΤΡΑΤΑ-ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ. Σύντομα το μωρό θα αρχίσει να «περπατάει», κρατώντας έπιπλα. Όταν θα το κάνει χωρίς τη βοήθειά σας, θα απολαμβάνει να σπρώχνει και να μεταφέρει αντικείμενα. Οι δραστηριότητες αυτές αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες και επίσης να βοηθούν στην κατανόηση της αιτίας και του αποτελέσματος.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top