Βοηθήστε το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του

Βοηθήστε το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του
Αν το παιδί έχει αρχίσει να λέει τις πρώτες του κουβέντες, είναι χρήσιμο να το βοηθήσετε με κάποιους απλούς τρόπους να μάθει νέες λεξούλες:

Όταν βγαίνετε βόλτα με το παιδί, βρείτε ευκαιρίες να πηγαίνετε σε συγκεκριμένα μέρη για να του μάθετε νέες λέξεις. Μια καλή ιδέα θα ήταν, για παράδειγμα, τώρα που πάτε στην παραλία να του πείτε πώς λέγονται ορισμένα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί γύρω. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθήστε και όταν επισκέπτεστε μουσεία, πάρκα και ζωολογικούς κήπους.

Από τη στιγμή που έχετε εντοπίσει τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του παιδιού, κάντε εκτενή συζήτηση και δώστε του πληροφορίες σχετικά με αυτά. Αν, λόγου χάρη, του αρέσει να ζωγραφίζει λουλούδια, ονοματίστε κάποια είδη και όταν βρεθείτε στην εξοχή δείξτε του ποιο είναι το κάθε λουλούδι που του έχετε αναφέρει για να συνδέσει τις λέξεις με εικόνες.Όσο το παιδί μεγαλώνει, φροντίστε να χρησιμοποιείτε λίγο πιο εξελιγμένες από το επίπεδό του λέξεις στις απαντήσεις σας, έτσι ώστε να αρχίζει να εξοικειώνεται με νέες έννοιες.

Δώστε ερεθίσματα και χρόνο στο παιδί να σας μιλήσει για διάφορα θέματα που το ενδιαφέρουν και ταυτόχρονα να το βοηθάτε να εμπλουτίζει με νέες λεξούλες το λόγο του. Όσο πιο διασκεδαστική βρίσκει αυτή την αλληλεπίδραση, τόσο πιο εύκολα θα αναβαθμίσει την ομιλία του.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top