Χρήσιμα tips για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη βαλίτσα των διακοπών του παιδιού σας

Χρήσιμα tips για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη βαλίτσα των διακοπών του παιδιού σας

Η ετοιμασία της βαλίτσας πριν από ένα ταξίδι είναι αναπόφευκτος μπελάς. Κι αν για τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας, η τακτοποίηση διαρκεί λίγη ώρα, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν στην οικογένεια υπάρχουν μωρά ή μεγαλύτερα παιδιά.

Δεν χρειάζεται να πελαγώνετε και να ανησυχείτε για το τι πρέπει να πάρετε μαζί σας.

Ακολουθούν μερικά σωτήρια tips για την οργάνωση της παιδικής βαλίτσας:

H προετοιμασία ξεκινάει στην αρχή της εβδομάδας και όχι την τελευταία στιγμή. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τις απαραίτητες αποσκευές -και όχι να ψάχνετε τελευταία στιγμή εκείνη τη μικρή βαλίτσα με τα ροδάκια- να βάλετε πλυντήριο και να σιδερώσετε όσα ρούχα αποφασίσετε ότι θα πάρετε μαζί, και τα οποία θα μπουν στην άκρη και δε θα φορεθούν μέχρι την ημέρα της αναχώρησης, ενώ παράλληλα θα γράψετε τις απαραίτητες λίστες (βλέπε παρακάτω).

Αν δεν ανήκετε στους ανθρώπους που σημειώνουν για να θυμηθούν όσα πρέπει, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το κάνετε προς δική σας διευκόλυνση. Χωρίστε σε κατηγορίες όσα θα χρειαστείτε π.χ ρούχα, εσώρουχα, παιχνίδια, φάρμακα κ.α και στη συνέχεια συμπληρώστε σε κάθε κατηγορία όσα σκέφτεστε να συμπεριλάβετε στη βαλίτσα. Ένας εύκολος τρόπος να σχηματίσετε τις σωστές κατηγορίες είναι να σκεφτείτε τις πιθανές ανάγκες από την ώρα που θα ξυπνήσει το παιδί μέχρι και τον βραδινό ύπνο.

Κεφάλαιο αποσκευές: Το πιο σωστό είναι τα παιδιά να έχουν τις δικές τους αποσκευές, ακόμα καλύτερα στο δικό τους μέγεθος, ώστε να έχουν τη χαρά ότι τις κουβαλούν τα ίδια μαζί τους. Επιλέξτε μίνι βαλίτσες με ροδάκια, για εύκολη μετακινηση και χειρισμό από τα ίδια τα παιδιά.

Αν το μωράκι σας είναι πολύ μικρό, στη λίστα με τα απαραίτητα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε κάποια βασικά πράγματα, που αποτελούν τη ρουτίνα του και σίγουρα θα είναι δυσάρεστο αν τα αναζητά και δεν τα έχετε πάρει μαζί σας, όπως τις πιπίλες του ή ένα αγαπημένο κουκλάκι με το οποίο κοιμάται μαζί.

Βάλτε με ένα μαγνητάκι τη λίστα στο ψυγείο και κάθε μέρα μπορείτε να συμπληρώνετε πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό.

Κεφάλαιο ρούχα: Το πρώτο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η ζητούμενη άνεση. Βαμβακερά, μαλακά ρουχάκια που θα επιτρέπουν στο παιδί να κινηθεί και να παίξει μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς να του προκαλείται δυσφορία. Τα σετάκια (παντελονάκι με μπλουζάκι) είναι μια πολύ καλή λύση για έτοιμους συνδυασμούς. Βάλτε στο μυαλό σας ότι το παιδί πιθανότατα θα αλλάζει αρκετές φορές την ημέρα και υπολογίστε αναλόγως πόσα θα χρειαστείτε. Για τα παπούτσια δεν ισχύει το ίδιο, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές: ένα ζευγάρι αθλητικά, ένα πέδιλο και σαγιονάρες παραλίας είναι πιθανότατα αυτά που θα χρειαστείτε.

Επειδή ο καιρός κάνει συχνά τα τερτίπια του, φροντίστε να έχετε μαζί σας σίγουρα ένα λεπτό πανωφόρι για το παιδί, ίσως ένα ελαφρύ τζιν μπουφάν, καλτσάκια αλλά και κλειστά παπούτσια για ενδεχόμενη βροχή. Καλύτερα να τα έχετε όλα παρά να ψάχνετε για λύση τελευταία στιγμή και μακριά από το σπίτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top