Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση προς όφελος του παιδιού

Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση προς όφελος του παιδιού

Εκατοντάδες έρευνες σε παγκόσμια κλίμακα αναφέρουν πόσο επιβλαβής είναι η τηλεόραση για τα παιδιά και πόσο πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Όμως, αντί να την αποκλείσετε τελείως -αν αυτό δεν είναι δυνατό-, τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με μέτρο. Για τα παιδιά κάτω από 2 ετών, η τηλεόραση και τo tablet δεν έχουν κάποια εκπαιδευτική αξία, καθώς η ανάπτυξη του εγκεφάλου του εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικά ερεθίσματα και τη διάδραση που έχει το παιδί με τους γονείς ή άλλους ανθρώπους.

Ωστόσο, όσο το παιδί μεγαλώνει, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε τελείως την τηλεόραση. Έτσι, φροντίστε να τη χρησιμοποιείτε προς όφελος του παιδιού.Για να μειώσετε τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης και τις κακές συνήθειες που τη συνοδεύουν, φροντίστε να μην τρώτε ποτέ μπροστά σε αυτή και ούτε να το επιβραβεύετε με αυτή.

Επιπλέον, μόλις τελειώνει το πρόγραμμα που θέλει να δει, κλείστε τη. Μην του στερήσετε την αγαπημένη του εκπομπή αλλά ούτε και να «απορροφάται» από άλλα προγράμματα. Επίσης, παρακολουθήστε μαζί του εκπαιδευτικά προγράμματα και εκπομπές και στη συνέχεια κάντε του ερωτήσεις και συζητήστε γι αυτό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top