Οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο

Οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα που διαπιστώνει πως οι ψυχικές και σωματικές συνέπειες από την έλλειψη ύπνου είναι πιο έντονες στις γυναίκες. 

Στην έρευνα οι ειδικοί μελέτησαν τα δυο φύλα και προσπάθησαν να ερευνήσουν τις ανάγκες που έχουν για ύπνο αξιολογώντας την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν την ανεπαρκή ανάπαυση λόγω έλλειψης βραδινού ύπνου. 

Τα αποτελέσματα του πειράματος δείχνουν πως υπάρχει σαφή διαφορά μεταξύ των δύο φύλων και συγκεκριμένα οι γυναίκες έχουν περισσότερο θυμό και αυξημένο εκνευρισμό και εχθρότητα νωρίς το πρωί, εάν δεν έχουν κοιμηθεί αρκετά. 

Μία από τις κύριες λειτουργίες του ύπνου είναι να επιτρέπει στον εγκέφαλο να ανακάμψει και να «αυτοεπισκευαστεί». Κατά τη διάρκεια του βαθέος ύπνου, ο φλοιός δηλαδή, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη σκέψη, τη μνήμη, τη γλώσσα κ.α. αποσυνδέεται από τις αισθήσεις και μπαίνει σε «λειτουργία ανάκτησης».

Όσο μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφάλου του χρησιμοποιεί ένα άτομο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να αναπαυθεί μέσω του ύπνου. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο περισσότερο τον εγκέφαλό τους από ό,τι οι άνδρες και αυτός είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βασικός λόγος που χρειάζονται περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ύπνο το βράδυ.

Scroll To Top