Μείωσε τις πιθανότητες καρκίνου της μήτρας με δίαιτα και γυμναστική!

Μείωσε τις πιθανότητες καρκίνου της μήτρας με δίαιτα και γυμναστική!

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου (WCRF) ο  κίνδυνος εκδηλώσεως καρκίνου της μήτρας μπορεί να ελαττωθεί με την άσκηση, την δίαιτα και πιθανώς την κατανάλωση καφέ.

Την έκθεση συνέταξαν για λογαριασμό του WCRF επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου, οι οποίοι επανεξέτασαν τα διαθέσιμα στοιχεία από επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες.

Το συμπέρασμά τους ήταν πως τα μισά κρούσματα καρκίνου του ενδομητρίου (είναι το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας) θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν οι γυναίκες ήταν αδύνατες και γυμνάζονταν πέντε ημέρες την εβδομάδα, επί μισή ώρα κάθε φορά.

Η καθημερινή κατανάλωση καφέ επίσης είναι πιθανό να προστατεύει από τη νόσο, αλλά οι ειδικοί λένε πως ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουν σε επίσημη σύσταση επ’ αυτού.

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι ο τέταρτος συχνότερος στις γυναίκες. Συνήθως εκδηλώνεται σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Στα συμπτώματά του συμπεριλαμβάνονται μη φυσιολογική αιμορραγία ή εκκρίματα από τον κόλπο και, λιγότερο συχνά, πόνος χαμηλά στην κοιλιά ή στη διάρκεια του σεξ.

Scroll To Top