4 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ως ξυπνητήρι;

4 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ως ξυπνητήρι;


Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας και οι περισσότεροι από εμάς το χρησιμοποιούμε  και ως ξυπνητήρι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά άσχημα πράγματα που μπορεί να συμβούν. Εδώ είναι οι λόγοι που ίσως θελήσετε να αντικαταστήσετε το smartphone με ένα πραγματικό ξυπνητήρι.

Μπορεί να βλάψει τον ύπνο σας

Αυτό συμβαίνει επειδή συνηθίζουμε να χαζεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν κοιμηθούμε. Ωστόσο, αυτό όχι μόνο θα μειώσει τον χρόνο που κοιμάστε, αλλά το μπλε φως του τηλεφώνου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας και να οδηγήσει σε διαταραχές.

Μπορεί να διαταράξει την πρωινή ρουτίνα σας

Και πάλι, μόλις πιάσουμε το κινητό τηλέφωνο στα χέρια μας το πρωί, αρχίζουμε αυτόματα τον έλεγχο e-mail και μηνυμάτων. Και αυτό, φυσικά, απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι αρχικά είχαμε υπολογίσει, με αποτέλεσμα να τρέχουμε πανικόβλητοι για να μη βγούμε εκτός προγράμματος.

Μπορεί να μην το ακούσετε

Επειδή δεν είναι τόσο δυνατό όσο ένα πραγματικό ξυπνητήρι, μπορεί να μην το ακούσετε και να παρακοιμηθείτε. Επιπλέον, όλοι έχουμε συνηθίσει τους ήχους που κάνουν τα κινητά μας τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε μπορεί να είναι αναποτελεσματικά για να μας ξυπνήσουν από έναν βαθύ ύπνο.

Μπορεί να εξαντληθεί η μπαταρία

Το ξυπνητήρι στα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργεί όταν η μπαταρία έχει εξαντληθεί, οπότε αν δεν θέλετε να καθυστερήσετε για ένα σημαντικό ραντεβού, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό ξυπνητήρι. Ακόμα κι αν φροντίζετε πάντα να διατηρείτε τη μπαταρία φορτισμένη, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε ότι έχει εξαντληθεί πριν αποκοιμηθείτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top