4 παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας

4 παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας

 

Όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό ύπνο για να ξεκουραστεί όπως πρέπει και το σώμα μας και το μυαλό μας. Αρκετοί από εμάς όμως έχουμε δυσκολίες στον ύπνο.

Γιατί άραγε; 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο μας;

1.  Αφήνεις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση ή laptop, ανοιχτές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ακτινοβολία σε συνδυασμό με τη θερμότητα που εκπέμπουν διαταράσσουν και διακόπτουν τον ύπνο σου. Ο χώρος του ύπνου θα πρέπει να εξασφαλίζει συνθήκες ησυχίας, ηρεμίας και ασφάλειας.

2.  Δεν ακολουθείς μία ρουτίνα χαλάρωσης πριν τον ύπνο. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις το σώμα και το πνεύμα για την κατάσταση χαλάρωσης στην οποία θα επέλθει. Λίγο πριν κοιμηθείς, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Κάνε διαλογισμό, μασάζ προσώπου, διάβασε μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο ή απλώς πάρε μικρές βαθιές ανάσες. Προσπάθησε να αποβάλεις τις σκέψεις που σου δημιουργούν στρες.

3.   Κάνεις υψηλής έντασης γυμναστική 2 ώρες πριν τον ύπνο. Προτίμησε ασκησιολόγιο που βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν, όπως αυτό της yoga ή του stretching στο Pilates.

4.   Tέλος, πιέζεσαι να κοιμηθείς. Αυτό από μόνο του παρεμποδίζει τη φυσική διαδικασία του να σε πάρει γαλήνια ο ύπνος. Ακολουθώντας μία συγκεκριμένη ρουτίνα κάθε νύχτα κατά την οποία θα πέφτεις για ύπνο την ίδια ώρα, ο οργανισμός θα ρυθμιστεί, ώστε να αποζητά ξεκούραση βάσει του προγράμματος που έχεις ορίσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top