4+1 σημάδια που δείχνουν πως είστε επιρρεπείς στην αύξηση βάρους

4+1 σημάδια που δείχνουν πως είστε επιρρεπείς στην αύξηση βάρους

Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προικισμένοι με εξαιρετικά γρήγορο μεταβολισμό. Άλλοι όχι τόσο πολύ. Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε ένα σημείο της ζωής σας όπου θέλετε να καταλάβετε εάν είστε ή όχι τυχεροί, εάν δηλαδή είστε ή όχι επιρρεπείς στην αύξηση βάρους, συνεχίστε την ανάγνωση.


Κάνετε συχνά επαγγελματικά ταξίδια. Πηγαίνετε σε δεκάδες επαγγελματικά ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς; Τα ταξίδια που έχουν σχέση με τη δουλειά μπορεί να αυξήσουν το άγχος και κατ επέκταση να αυξήσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης επηρεάζοντας έτσι το σωματικό βάρος.

Είστε αφυδατωμένοι. Το νερό είναι φίλος σας. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό και εάν δεν πίνετε αρκετό τότε μπορεί να οδηγηθείτε σε φούσκωμα, καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες και αυξάνοντας την πιθανότητα αύξησης βάρους.

Πίνετε συχνά αλκοόλ. Εάν συνηθίζετε να καταναλώνετε συχνά αλκοολούχα ποτά τότε να περιμένετε να δείτε και τα επιπλέον κιλά.

Δεν τρώτε συχνά. Εάν παραλείπετε γεύματα ή ξεχνάτε να φάτε μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Ενώ αν έχετε ένα σταθερό διατροφικό πρόγραμμα διατηρείτε σταθερά και τα επίπεδα του σακχάρου σας στο αίμα, με αποτέλεσμα να έχετε ένα υγιές βάρος.

Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο. Μερικές φορές δεν παίζει ρόλο ο τρόπος ζωής που παίρνετε κιλά. Για παράδειγμα αν η οικογένειά σας έχει προδιάθεση σε μεταβολικά σύνδρομα, προβλήματα θυρεοειδούς και ορμονικές ανισορροπίες, τότε και εσείς ίσως έχετε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον.

Η γενετική διαδραματίζει επίσης τεράστιο ρόλο στην κατανομή του λίπους, στο σχήμα του σώματος και στο πόσο καλά ο μεταβολισμός σας διατηρεί τη διαδικασία γήρανσης.

Το να πάρετε κιλά είναι δυστυχώς πολύ εύκολο κατόρθωμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος. Ωστόσο αν βρείτε που είστε επιρρεπείς, τότε θα καταφέρετε να χάσετε ή να διατηρήσετε τα κιλά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top