Εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά και δεν το πετυχαίνετε, τότε ίσως καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και δεν το έχετε καταλάβει. Πρέπει να ξέρετε ότι η ζάχαρη κρύβεται σε τρόφιμα που ποτέ δεν θα υποψιαζόσασταν, όπως σε συσκευασμένα φρούτα, χυμούς, και σάλτσες. Άρα το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης είναι να μάθετε, ποια φαινομενικά αθώα τρόφιμα περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

Αποξηραμένα φρούτα

Εάν θέλετε να τα βάλετε στη σαλάτα, να προσέξετε μήπως περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Ένα τέταρτο φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries, μπορεί να έχει έξι περίπου κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Ξίδι μπαλσάμικο

Αυθεντικό, παραδοσιακό, προέρχεται από την Ιταλία, απαιτεί 12 χρόνια ωρίμανσης ή και περισσότερο, και υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους πριν πάει στην αγορά. Το αυθεντικό ξίδι μπαλσάμικο δεν έχει υποβληθεί σε αλλαγές. Αντ αυτού, πολλοί παραγωγοί προσθέτουνε καραμελόχρωμα , για χρωματισμό και προστιθέμενη γλυκύτητα, καθώς και πυκνωτικά, όπως άμυλο καλαμποκιού, με αποτέλεσμα το ξίδι να έχει αρκετές θερμίδες. Άρα, εάν αγοράσετε μπαλσάμικο από το σούπερ μάρκετ, διαβάστε καλά τα συστατικά που περιέχει.

Smoothies

Είναι ένα γρήγορο, υγιεινό εναλλακτικό πρωινό, όμως τα περισσότερα εμπορικά smoothies δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό, τι μιλκσέικ φρούτων, με 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Σάλτσες με βάση το κρέας

Τα εστιατόρια αγαπούν να «πνίγουν» το υγιές ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, με παχυντικές σάλτσες, μερικές φορές για να συγκαλύψουν την κατώτερη ποιότητα τους. Επίσης, κάποιες μυστηριώδεις καφέ σάλτσες, ακόμα και εάν δεν είναι γλυκές, περιέχουν αρκετή ζάχαρη.

Χυμοί φρούτων

Ίσως να μην θέλετε, να καθαρίζετε φρούτα και να επιλέγετε έτοιμους χυμούς. Όμως, ένας χυμός μπορεί εύκολα να έχει πάρα πολύ ζάχαρη και καθόλου φυτικές ίνες. Η καλύτερη λύση, εάν δεν θέλετε να φάτε φρούτα, είναι να ετοιμάσετε τον δικό σας χυμό.

Εμφιαλωμένο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι επάξια μια πολύ καλή επιλογή για την υγεία, όμως μερικά εμπορικά τσάγια μπορεί να έχουν ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο , η οποία σας προσθέτει θερμίδες. Επιλέξτε λοιπόν, άγλυκες ποικιλίες πράσινου τσαγιού και προσθέστε τη δική σας υγιεινή γλυκαντική ουσία.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!