Αυτή είναι η κίνηση που μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ

Αυτή είναι η κίνηση που μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σύμφωνα με νέα έρευνα του Χάρβαρντ

 

Όταν υπερφορτώνουμε το μυαλό μας με πολλές πληροφορίες, τότε είναι αναμενόμενο ότι κάποια πράγματα θα τα ξεχάσουμε.

Τα κενά μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι για ορισμένους καθημερινό φαινόμενο και μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως στην αφηρημάδα, στο άγχος, στην έλλειψη ύπνου, στην κακή διατροφή κλπ.


Ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι μια απροσδόκητη κίνηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη μας. Λένε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία και δεν έχουν άδικο.

Μεταξύ άλλων, σας βοηθά να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το στρες, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων. Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που περπατούσαν ανάποδα, φαντάζονταν ότι περπατούσαν ανάποδα, ή ακόμα παρακολουθούσαν ένα βίντεο με κίνηση προς τα πίσω ήταν πιο ικανοί να ανακαλέσουν γεγονότα του παρελθόντος συγκριτικά με εκείνους που προχωρούσαν μπροστά ή έμεναν καθιστοί.

Η κίνηση προς τα πίσω κατά κάποιο τρόπο βελτιώνει τη μνήμη μας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι αυτή η απροσδόκητη κίνηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλέσουν ευκολότερα περασμένα γεγονότα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top