Αυτοί είναι οι λόγοι που σας προκαλούν λόξυγγα

Αυτοί είναι οι λόγοι που σας προκαλούν λόξυγγα

Οι διατροφικές επιλογές, οι αλλαγές της θερμοκρασίας και το συναισθηματικό στρες προκαλούν συνήθως μετά το φαγητό είναι μερικοί από τους λόγους που μας προκαλούν λόξυγγα. Πιο συγκεκριμένα 

-ορισμένες τροφές και αεριούχα ποτά, όπως τα αναψυκτικά ή το ανθρακούχο νερό μπορούν να προκαλέσουν λόξυγγα λόγω της κατάποσης αέρα. Επίσης τα ζεστά ή πικάντικα φαγητά, όπως η καυτερή πιπεριά και το κάρυ προκαλούν λόξυγγα.

- η υπερβολική κατανάλωση τροφής σε ένα και μόνο γεύμα μπορεί να προκαλέσει το διάφραγμα να αρχίσει να διαστέλλεται ή να το κάνει να ερεθιστεί, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί και να σας προκαλέσει λόξυγγα.Απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.

- όταν τρώτε κάτι πολύ ζεστό, ή πίνετε κάτι πολύ κρύο, ή ακόμα και όταν από ένα πολύ ζεστό περιβάλλον μπείτε ξαφνικά σε ένα δωμάτιο με χαμηλή θερμοκρασία (πχ από τη ζέστη στην ύπαιθρο σε ένα χώρο με κλιματισμό) είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε λόξυγγα.

- τέλος το συναισθηματικό στρες και ο ενθουσιασμός ειδικά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος κάνει πολύ πιο πιθανό να έχετε λόξυγγα μετά το φαγητό.
Scroll To Top