Αυτός είναι ο τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά

Αυτός είναι ο τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά


Τίποτα δεν φαντάζει χειρότερο από έναν ισχυρό πονοκέφαλο που αναδύεται από το πουθενά για να καταστρέψει μια όμορφη ημέρα.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, όπως οι αλλαγές στη διατροφή, ένα έντονο καθημερινό πρόγραμμα, οι υπερβολικά πολλές ή λίγες ώρες ύπνου, το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας, η παράκαμψη ενός γεύματος ή η χρήση του υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα.

Υπάρχει όμως ένα τέχνασμα το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αποδεικνύεται ότι τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι ξεκινούν εξαιτίας της σφιγμένης σιαγόνας, γι αυτό ένα μασάζ στους μύες μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε από τους πονοκεφάλους. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ένας απλός τρόπος για να απελευθερώσουμε την ένταση από το σαγόνι μας, βοηθώντας έτσι στη χαλάρωση των μυών και στο να απαλλαγούμε από τους πονοκεφάλους.

 

Πώς θα κάνετε μασάζ; Εφαρμόστε με τα δάχτυλά σας λίγη πίεση στους κροτάφους σας. Στη συνέχεια ανοίξτε σιγά σιγά το στόμα σας όσο πιο δυνατά μπορείτε και μετά κλείστε το. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση μέχρι να νιώσετε ότι οι μύες σας απελευθερώνονται. Αυτή η τεχνική δεν βοηθάει μόνο τους πονοκεφάλους αλλά και την κροταφογναθική άρθρωση.

Άλλοι φυσικοί μέθοδοι που μπορεί να σας βοηθήσουν όταν έχετε πονοκεφάλους είναι:

Να πίνετε πολύ νερό. Ο πονοκέφαλος είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μας πει το σώμα μας ότι έχει αφυδατωθεί. Έτσι λοιπόν κάποιες φορές μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτόν πίνοντας νερό.

Να κάνετε κομπρέσες με πάγο στο μέτωπο. Μπορείτε να βάλετε ένα παγωμένο πανί για μερικά λεπτά στο μέτωπό σας και να επαναλαμβάνετε μέχρι να νιώσετε ανακούφιση. Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί σε πονοκεφάλους που προκαλούνται από στρες ή ενοχλήσεις τις ρινικής κοιλότητας.

Να βάζετε νερό στο πίσω μέρος του λαιμού. Η θερμότητα χαλαρώνει τους μύες της περιοχής και σας απαλλάσσει από τον πόνο. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική στον πονοκέφαλο που προκαλείται από το στρες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top