Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μην πάθετε ποτέ ουρολοίμωξη

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μην πάθετε ποτέ ουρολοίμωξη


Σύμφωνα με το National Kidney Foundation, μια στις πέντε γυναίκες βιώνουν μια ουρολοίμωξη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

H συγκεκριμένη λοίμωξη εμφανίζεται και στα δύο φύλα, ωστόσο, δημιουργεί πολύ συχνά πρόβλημα στις γυναίκες.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μικρότερη ουρήθρα, κάτι που καθιστά πολύ εύκολη την πρόσβαση των βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη. Αν και το ουροποιητικό σύστημα μπορεί και καταπολεμά τα βακτήρια, ωστόσο όταν η άμυνα του οργανισμού αποδυναμώνεται, δημιουργούνται οι ουρολοιμώξεις. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να μην πάθετε ποτέ ουρολοίμωξη.


Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα.

Δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεστε, γιατί μπορεί να προκαλέσετε λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το μπάνιο τουλάχιστον μια φορά κάθε 4 με 6 ώρες και πιο συχνά (περίπου κάθε 3 ώρες), αν είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Να πίνετε αρκετά υγρά.

Τα επιπλέον υγρά και κυρίως το νερό εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Οι γιατροί συστήνουν να πίνετε 6-8 φλιτζάνια την ημέρα, όχι απαραίτητα νερό αλλά και άλλα ροφήματα κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη αλλά και να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό.

Να φοράτε άνετα εσώρουχα.

Τα σφιχτά υφάσματα μπορεί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ιδανικό για τα βακτήρια. Άρα καλό είναι να επιλέγετε εσώρουχα που να είναι άνετα και φτιαγμένα από βαμβάκι.


Μην κάνετε κολπικές πλύσεις.
Δεν πρέπει να υπερβάλετε και να κάνετε συνέχεια κολπικές πλύσεις, διότι θα διαταράξετε τη φυσική χλωρίδα του κόλπου και θα κάνετε πιο γόνιμο το έδαφος για τα βακτήρια. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν λοιμώξεις στον κόλπο αλλά και στην ουρήθρα.


Να αλλάζετε το βρεγμένο μαγιό.

Αν κάθεστε ώρες με βρεγμένο μαγιό, τότε είναι λάθος, διότι αυτή η συνήθεια μπορεί να σας προκαλέσει ουρολοίμωξη. Προσπαθήστε να αλλάζετε το μαγιό σας και να μη το φοράτε πολύ ώρα, ώστε να εξαλείψετε τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των βακτηρίων και τη μετανάστευση τους στην ουρήθρα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top