Διατροφή με υψηλό δείκτη προστασίας: Οι τροφές που προστατεύουν από τον ήλιο

Διατροφή με  υψηλό δείκτη προστασίας: Οι τροφές που προστατεύουν από τον ήλιο
Εκτός από τη χρήση των αντηλιακών καλλυντικών, η διατροφή με ...υψηλό δείκτη προστασίας, δηλαδή τροφές πλούσιες σε καροτονοειδή, θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε το σώμα σας.

Οι πιο πλούσιες είναι οι εξής:

Β-καροτένιο

 Βρίσκεται στο καρότο, την κολοκύθα, το μάνγκο, το βερίκοκο και τη γλυκοπατάτα. Το β-καροτένιο μετατρέπεται εν μέρει στον οργανισμό μας στην πολύτιμη βιταμίνη Α, ενώ ένα άλλο μέρος του δρα αυτούσια ως καροτενοειδές.

Λυκοπένιο

Βρίσκεται κυρίως στην ντομάτα, στο καρπούζι και στο κόκκινο γκρέιπ φρουτ και είναι υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα τους. Ο ειδικοί επισημαίνουν ότι η θέρμανση μπορεί ακόμα και να πενταπλασιάσει την απορρόφηση του λυκοπενίου από τις ντομάτες.
Σημαντική είναι η κατανάλωση δύο μερίδων σαλάτας, ή φρούτων την ημέρα κόκκινου χρώματος που περιέχει λυκοπένιο.

Λουτεΐνη
Βρίσκεται στο καλαμπόκι, στο σπανάκι, στο κόλιανδρο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στο λάχανο και στα φιστίκια.

Φρούτα και λαχανικά
Μία γενική οδηγία για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι να καταναλώνετε καθημερινά 5 αντιοξειδωτικά φρούτα εάν είστε ενήλικος, ενώ για τα παιδιά είναι απαραίτητα 3-4 φρούτα, όπως για παράδειγμα φράουλες, Cranberries, σταφύλια.



Πηγή: onmed.gr
Scroll To Top