Δείτε τα σημεία που δεν πρέπει να ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό

Δείτε τα σημεία που δεν πρέπει να ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό


Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια και το επόμενο διάστημα, όλο και περισσότεροι θα πάνε στη θάλασσα.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς, είναι η προστασία σου από τον ήλιο.

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι το αντηλιακό.

Χωρίς αυτά, αφενός αυξάνετε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης αλλά και της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Και όπως τονίζουν οι ειδικοί, κατά τη διάρκεια της παραμονής στη θάλασσα θα πρέπει συχνά να ανανεώνουμε το αντηλιακό αλλά και να το απλώνουμε σε όλα τα σημεία του σώματος. Να, όμως, που υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία αρκετοί αμελούν να βάζουν αντηλιακό.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Αυχένας

Εάν τα μαλλιά σας δεν καλύπτουν τον αυχένα ή αν τα έχετε πιασμένα, τότε αυτός δεν είναι προστατευμένος. Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν δείχνουν τα μαλλιά σας λιπαρά.

Αυτιά

Τα αυτιά χρειάζονται και αυτά προστασία από τον ήλιο. Δεν έχει σημασία τι είδους αντηλιακό θα χρησιμοποιείτε (τζελ, κρέμα, σπρέι, στικ), αλλά απλά φροντίστε να καλύψετε αυτό το παραμελημένο σημείο.

Κουντεπιέ

Οι περισσότεροι αφήνουμε τα πόδια μας για ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο και είναι λάθος. Εφαρμόστε αντηλιακό στις κορυφές των ποδιών σας για να παραμείνετε ασφαλείς.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top